Grupare specializată în comiterea de infracţiuni cu violenţă, destructurată

Ofiţeri ai Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, cu sprijinul informativ şi tehnic al D.G.I.P.I, în baza autorizaţiilor emise de către judecătorii Curţii de Apel Bucureşti efectuează 14 percheziţii domiciliare pe raza localităţilor Ialomiţa şi Bucureşti, la locuinţele mai multor suspecţi de fapte de violenţă.

Controale şi filtre pe şosele din ţară pentru combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului

Poliţiştii rutieri, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R. au organizat, în noaptea de 28 spre 29 octombrie a.c., la nivel naţional, o acţiune ce a vizat combaterea conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare, respectiv a încălcării regimului legal de viteză, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere.

Un agent de poliţie de poliţie, reţinut pentru luare de mită

Ieri, 25 octombrie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cu sprijinul D.G.I.P.I. şi al I.P.J. Constanţa, l-au prins în flagrant pe agentul de poliţie A.S., din cadrul Secţiei 2 – Poliţie Rurală Mihail Kogălniceanu, în timp ce primea suma de 300 lei de la un cetăţean pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.

Reţea de contrabanda de ţigări destructurată la Botoşani

În urma unor activităţi informativ-operative, care s-au derulat pe parcursul a patru luni de zile, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoşani, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani, sprijiniţi tehnic operativ de către D.G.I.P.I. şi cu ajutorul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Botoşani şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Botoşani au organizat în data de 25.10.2011, prinderea în flagrant a unei grupări infracţionale specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova, ce acţiona pe raza judeţului Botoşani.

Conferinţa „Noi metode şi tehnici care se folosesc în criminalistică”

Adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Lucian Guran, a participat, astăzi, 26 octombrie a.c., la deschiderea lucrărilor conferinţei internaţionale „Noi metode şi tehnici care se folosesc în criminalistică”, organizată de Asociaţia Criminaliştilor din România şi Institutul Naţional de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) în parteneriat cu Universitatea Română de Ştiinţe şi Arte „Gheorghe Cristea” din Bucureşti şi Agenţia Internaţională pentru Prevenirea Criminalităţii şi Politici de Securitate.

Transparenţă decizională/ Proiect HG pentru aprobarea Memorandumului de Întelegere între MAI şi CIDPM

TRANSPARENŢĂ DECIZIONALĂ. În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Administraţiei şi Internelor supune dezbaterii publice proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Administraţiei şi Internelor din România şi Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor în domeniul Migraţiei pentru finanţarea şi implementarea proiectului „Procesul Praga: Continuarea Dialogului pentru Crearea de Parteneriate în domeniul Migraţiei”, semnat la Bucureşti la 14.09.2011 şi la Viena la 21.09.2011.

Arme şi muniţii deţinute ilegal, ridicate de poliţişti

În perioada 19 septembrie – 14 octombrie a.c., Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.G.P.R. a organizat o acţiune pentru depistarea deţinătorilor ilegali de arme şi muniţii şi prevenirea producerii de evenimente ca urmare a folosirii armelor de foc. / Au fost indisponibilizate în vederea confiscării 189 de arme şi peste 7.000 de cartuşe, iar 200 de persoane sunt suspectate de comiterea a 275 de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

Măsuri de ordine publică pe „Arena Naţională”, la meciul de fotbal dintre echipele F.C. STEAUA Bucureşti şi F.C. RAPID Bucureşti

Peste 600 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. STEAUA Bucureşti şi F.C. RAPID Bucureşti, din cadrul Ligii I, ediţia de campionat 2011 – 2012, care va avea loc luni, 24 octombrie a.c., pe „Arena Naţională” din capitală, începând cu ora 20.00.

Infracţiuni economice, investigate de poliţişti

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a doi orădeni suspectaţi că au obţinut un credit bancar prin înşelăciune şi fals.Joi, 13 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor au finalizat cercetările faţă de orădenii H.V. şi H.A.R., ambii de 35 de ani, aceştia fiind suspectaţi de înşelăciune, complicitate la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

A.N.I.T.P. – Invitaţie conferinţă de presă cu prilejul “Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Fiinţe Umane”

Cu prilejul “Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Fiinţe Umane” Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor are deosebita onoare de a vă invita marţi, 18 octombrie a.c., ora 10:30, la Hotel Howard Johnson, din Calea Dorobanţilor nr. 5-7, Sector 1, Bucureşti, la Conferinţa organizată în cadrul proiectului JLS/2009/ISEC/AG/207 – “Abordarea integrată pentru prevenirea exploatării prin muncă în ţările de origine şi destinaţie”, proiect co-finanţat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Prevenirea şi Lupta împotriva Criminalităţii 2009.

Cooperare pentru creşterea eficienţei în prevenirea şi combaterea traficului de persoane între MAI şi Ministerul de Interne Ceh

Îmbunătăţirea cooperării regionale împotriva traficului de persoane a fost astăzi, 14 octombrie a.c., tema conferinţei de presă susţinute la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor de reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale împotriva Traficului de Persoane (ANITP) din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului de Interne Ceh.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut