Grupare specializata in furturi de autovehicule de lux, destructurata

În această dimineaţă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 împreună cu poliţiştii Serviciului Furturi de Autovehicule, sprijiniţi de poliţişti S.S.P.I.R. precum şi de poliţişti din judeţele Alba şi Hunedoara au demarat o amplă acţiune care vizează destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri erau specializaţi în comiterea de infracţiuni în legătură cu autoturisme mărci străine de lux.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, a avut, joi, 15 martie a.c., la Piteşti, două întâlniri de lucru cu şefii structurilor teritoriale ale MAI şi cu reprezentanţi ai autori

În cadrul întâlnirilor, ministrul Berca a menţionat priorităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru perioada următoare, insistând pe atragerea de fonduri europene şi pe combaterea evaziunii fiscale. Ministrul a solicitat autorităţilor locale să colaboreze pentru a creşte eficienţa activităţilor în aceste domenii. În acest context, Gabriel Berca a cerut rigurozitate şi prudenţă în ceea ce priveşte cheltuirea banilor publici.

În data de 15.03.2012, la ora 09.00, la P.T.F. Urziceni, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind cu un autoturism marca Logan, patru bărbaţi care s-au legitimat cu documente de ident

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Urziceni – jud. Satu Mare au depistat doi cetăţeni sirieni care intenţionau să iasă ilegal din România, folosindu-se de documente de identitate româneşti false.
* Cei doi bărbaţi erau însoţiţi de doi cetăţeni români care în prezent sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Condamnati sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt calificat, respectiv complicitate la furt calificat

La data de 13 martie a.c., magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat prin hotărâre definitivă şi irevocabilă, condamnându-i pe inculpaţii: cms.şef de poliţie Nicula Florin Nicuşor, subcomisar de poliţie Gheorghiţă Liviu, agent de poliţie Glăvan Ion, agent de poliţie Osiceanu Nicu, agent de poliţie Diaconu Ştefan, agent de poliţie Cojocaru Eliodor – toţi din cadrul I.J.P.F. Dolj, precum şi pe Stîngaciu Sanda, Stîngaciu Ionel, Stîngaciu Petre Mişu şi Stîngaciu Florea la o pedeapsă de câte doi ani închisoare cu suspendare, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi respectiv complicitate la furt calificat, fapte prev. şi ped. de art. 208-209 C.P., respectiv art. 26 rap. la art. 208-209 C.P.

Agenti de politie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, cercetati pentru infractiuni de coruptie

Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.), cu sprijinul conducerii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, al Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) şi al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (D.G.I.P.I.) au documentat activitatea infracţională a opt agenţi de poliţie din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene Cluj, suspectaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog, la grupurile de lucru de la nivel internaţional şi european

Reînfiinţarea unui sistem de coordonare în domeniul drogurilor, odată cu H.G. nr. 461/2011 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale Antidrog în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor, a reprezentat reînnoirea angajamentului României de a lupta împotriva producţiei, traficului şi consumului ilicit de droguri, exprimat în concordanţă cu angajamentele asumate prin documente juridice internaţionale adoptate la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite, al Consiliului Europei şi al Uniunii Europene, şi prin documente bilaterale sau multilaterale semnate de ţara noastră.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut