M.A.I./ Lucrările Comisiei de Transparență și Monitorizare privind referendumul

Miercuri, 25 iulie a.c., la sediul M.A.I., ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, şi secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, au participat la lucrările Comisiei de Transparenţă şi Monitorizare, formată din reprezentanţi ai ONG-urilor şi ai mass-media.

I.P.J. Galați face verificări privind respectarea legii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului

Având în vedere aspectele prezentate în mass-media legate de existenţa unor suspiciuni referitoare la faptul că unii cetăţeni nu pot participa la referendumul pentru demiterea Preşedintelui României, întrucât le-ar fi fost luate cărţile de identitate contra unor sume de bani, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi a dispus imediat măsuri pentru clarificarea situaţiei.

IPJ Vaslui verifică informațiile referitoare la persoane care ar fi împiedicate să voteze

Având în vedere aspectele prezentate în mass-media legate de existenţa unor suspiciuni referitoare la faptul că mai mulţi reprezentanţi ai unor primării din judeţ intenţionează să reţină cărţile de identitate ale cetăţenilor care primesc ajutor social pentru ca aceştia din urmă să nu-şi exercite dreptul de a participa la referendum, conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a dispus de îndată măsuri pentru a contracara orice faptă care se constituie în infracţiune.

Poliţiştii gorjeni verifică informații referitoare la persoane care ar fi împiedicate să voteze

La data de 24 iulie a.c., urmare a aspectelor prezentate în mass-media din care rezulta faptul că angajaţi ai unei unităţi miniere din judeţul Gorj nu îşi vor putea exercita dreptul de a participa la referendum, întrucât persoane din conducere le-ar fi luat cărţile de identitate, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Gorj s-au sesizat din oficiu şi au constituit un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii de împiedicare prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 52 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, cu modificările şi completările ulterioare.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut