Viceprim-ministrul pentru securitate naţională salută promulgarea legii pensiilor militare de stat

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, salută promulgarea legii pensiilor militare de stat de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, apreciind că decizia reprezintă un pas înainte spre normalitatea modului în care statul român trebuie să-şi trateze militarii şi funcţionarii cu statut special din domeniul securităţii naţionale.

Declarație de presă privind măsurile preventive dispuse în contextul Codului Portocaliu de caniculă

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar de poliție Monica Dajbog, a susținut joi, 23 iulie a.c., la sediul M.A.I., o declarație de presă privind măsurile preventive ce trebuie luate la nivelul județelor vizate de atenționările meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie, pentru evitarea situațiilor de urgență generate de caniculă.

Participarea vicepremierului Gabriel Oprea la inaugurarea sistemului fix de detectare a materialelor nucleare

Miercuri, 22 iulie a.c., în prezenţa viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA şi a însărcinatului cu afaceri ad interim al Statelor Unite ale Americii, Duane BUTCHER, a avut loc lansarea şi punerea în funcţiune a sistemului fix de detectare a materialelor nucleare şi radioactive amplasat la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport ”Henri Coandă” Bucureşti.

Întâlnire între vicepremierul Gabriel Oprea și conducerea DIICOT la sediul MAI

Marți 14 iulie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a avut o întâlnire de lucru cu procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, procurorul George Muscalu, membru CSM, șeful Poliției Române și conducerea Direcției de Combatere a Criminalității Organizate (DCCO), având ca scop eficientizarea activității polițiștilor judiciari care lucrează în cauzele penale instrumentate de către DIICOT.

Guvernul a adoptat o Ordonanță care sprijină autoritățile în lupta împotriva terorismului

La inițiativa Ministerului Afacerilor Interne, Guvernul a adoptat în ședința din data de 8 iulie a.c. Ordonanța privind utilizarea unor date din registrele cu numele pasagerilor pentru prevenirea și combaterea actelor de terorism, a infracțiunilor conexe acestora și a infracțiunilor contra securității naționale, precum și pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale.

Întâlnirea Premierului interimar Gabriel Oprea cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg

Joi, 2 iulie 2015, domnul Gabriel Oprea, Prim-ministru interimar al Guvernului României, a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg. Cu acest prilej, Prim-ministrul interimar a reconfirmat aprecierea ţării noastre faţă de eforturile NATO şi ale Secretarului General pentru consolidarea securităţii Aliaţilor estici şi pentru întărirea dimensiunii de apărare colectivă.

Primul-ministru interimar, domnul Gabriel OPREA îl primește la Palatul Victoria pe secretarul general al NATO

Domnul Gabriel OPREA, prim-ministru interimar al Guvernului României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne îl primește joi, 2 iulie, ora 10.00, la Palatul Victoria (sala Moldova) pe secretarul general al NATO, Jens STOLTENBERG.
Cu acest prilej, la începutul întrevederii vor fi oportunități de presă (transmisiune LIVE pentru televiziunile interesate).

Participarea prim-ministrului interimar Gabriel Oprea la aniversarea Regimentului 30 Garda „Mihai Viteazul”

Domnul Gabriel OPREA, prim-ministru interimar al Guvernului României, viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, împreună cu domnul Klaus IOHANNIS, președintele României, au participat miercuri, 1 iulie a.c., la manifestările dedicate aniversării a 155 de ani de la înființarea Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul”, prima unitate de gardă din Armata Română modernă.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut