Lansare proiect – Îmbunătățirea capacității analitice pentru consolidarea managementului integrat

Departamentul de Informații și Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu sediul în București, str. Răzoare, nr. 5, Sector 6, derulează, începând cu data de 29.02.2016, proiectul “Îmbunătățirea capacității analitice pentru consolidarea managementului integrat al situației operative (AOS)” – ROFSIP2016OS5A06P01, cofinanțat din Fondul pentru Securitate Internă –Instrumentul de sprijin financiar pentru cooperare polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor.

Lansarea proiectului Îmbunătățirea capabilităților investigative ale sistemului de apărare la nivelul MAI

Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu sediul în Bucureşti, str. Răzoare nr. 5, sector 6, derulează, începând cu data de 29.02.2016, proiectul „Îmbunătățirea capabilităților investigative ale sistemului de apărare cibernetică de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne (CERT-INT) – FORENSINT”, co-finanţat din Fondul pentru Securitate Internă – Instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor.

A.N.A. – Reabilitarea dependenților de alcool și droguri din medii defavoritazate

REABILITAREA DEPENDENŢILOR DE ALCOOL ŞI DROGURI DIN MEDII DEFAVORIZATE – Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa, desfăşoară activităţi de identificare a persoanelor dependente de alcool şi droguri, care doresc să renunţe la aceste tipuri de consum, dar nu dispun de mijloace materiale pentru a achita costurile aferente pentru recuperare (tratament, cazare, masă şi transport).

Prima etapă a Planului de Măsuri pentru reducerea deficitului de personal din MAI se apropie de sfârșit

În cursul zilei de ieri, 19 martie a.c., a avut loc etapa finală a mai multor concursuri organizate pentru trecerea în corpul ofițerilor a agenților de poliție, maiștrilor militari și subofițerilor. Pentru cele 1.000 de locuri scoase la concurs, au promovat până în prezent 825 dintre candidați (675 la nivelul Poliției Române și 150 la nivelul celorlalte structuri ale MAI).

Videoconferință cu prefecții pe tema organizării alegerilor pentru autoritățile publice locale din anul 2016

Astăzi, 23 februarie 2016, ministrul afacerilor interne Petre Tobă a condus o ședință de lucru în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor teritoriale de ordine publică, având ca temă prioritățile instituției pentru perioada următoare, printre care și asigurarea organizării în deplină legalitate a alegerilor pentru autoritățile publice locale din anul 2016.

Proiecte în domeniul pensiilor militare de stat, supuse dezbaterii publice

Ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 223 din 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului Apărării Naționale, ministrului Afacerilor Interne și directorului Serviciului Român de Informații pentru aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare și proiectul Ordinul ministrului Apărării Naţionale, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Justiţiei, directorului Serviciului Român de Informaţii, directorului Serviciului de Informații Externe, directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale și directorului Serviciului de Protecție și Pază pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat.

Mesajul ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, cu ocazia Zilei Poliției Române

Cei 194 de ani sărbătoriți astăzi înseamnă mai mult decât istoria unei instituții, este istoria evoluției și modernizării întregii societăți românești. Poliția Română a fost parte a acestor transformări, adaptându-se mereu vremurilor, dar păstrând misiunea sa fundamentală de a apăra viața, integritatea și bunurile cetățenilor și de a preveni și combate infracționalitatea de orice tip.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut