Grupări de criminalitate organizată, destructurate

Pentru destructurarea unor grupări infracţionale, Poliţia Română a efectuat, pe parcursul a două săptămâni, 141 de percheziţii domiciliare.

Au fost ridicate peste 6 kg. de cannabis, 106 plante cannabis, 1 g. de cocaină, 12 doze de heroină, 153 g. de amfetamină, 13,5 g. de marijuana, 22 de capsule, 306 comprimate și 40 de plicuri cu substanţe psihoactive, aproape 6 kg. de masă vegetală, 163 g. de substanţă pulverulentă, 9 ţiple cu etnobotanice și 28 de ghivece de plante de cannabis. Au fost indisponibilizate 6 autoturisme, 3 autoutilitare și 1.000.000 de lei.

Sinteza activității desfășurate de MAI în sprijinul comunității, în primele șase luni ale anului

În primele 6 luni ale anului, structurile operative ale MAI au realizat aproape 350.000 de intervenţii la solicitări care au vizat domeniul ordinii publice, iar pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi asigurarea unui climat de siguranţă publică au fost organizate, la nivel naţional, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente, peste 15.000 de acţiuni.

Biroul Național Interpol – Instrument de cooperare internațională al Poliției Române

623 de persoane urmărite internațional arestate, 84.498 de mesaje procesate, 914 persoane identificate pe baza comparării amprentelor digitale în sistemul AFIS, 2000, 512 profiluri ADN transmise, 88 de documente de identitate și de călătorie false și 92 de permise de conducere și certificate de înmatriculare românești contrafăcute descoperite – acestea sunt doar câteva date despre activitatea unui instrument de bază al cooperării polițienești internaționale al Poliției Române, Biroul Național Interpol.

Ţigări transportate cu autoturisme şi în saci de rafie, depistate de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul mai multor acţiuni pentru combaterea contrabandei, peste 18.000 pachete ţigări, în valoare totală de 161.000 lei. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comunicat

Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este împuternicit să facă următoarele precizări:

În urma cooperării poliţieneşti internaţionale cu autorităţile judiciare din Franța, la data de 22 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – I.G.P.R. au efectuat o misiune de preluare, sub escortă, a unui bărbat de 64 de ani, pe numele căruia este emis un mandat de executare a pedepsei pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor.

Program de formare a formatorilor, finanțat prin Erasmus+ al Comisiei Europene

În perioada 11-15 iulie a.c., s-a desfășurat, la București, la sediul Institutului de Studii pentru Ordine Publică, programul de formare a formatorilor pentru facilitatorii de învățare în domeniul ordinii și siguranței publice, organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea unui parteneriat strategic privind formarea profesională continuă în sistemul de ordine și siguranță publică/Forming, Partnering, Enforcing and Performing”, finanțat prin Programul ERASMUS+ al Comisiei Europene. Proiectul este implementat de Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală Management Resurse Umane, în parteneriat cu Ministerul Federal de Interne din Austria – Bundeskriminalamt, Ministerul de Interne – Landeskriminalamt Mecklenburg-Vorpommern din Germania, Institutul de Științe ale Educației din România şi European Consulting Group din Germania.

Agenţia Naţională Antidrog şi societatea civilă, împreună împotriva drogurilor

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în calitate de coordonator naţional în domeniu şi partener responsabil al societăţii civile, a organizat vineri, 15 iulie a.c., o întâlnire de informare a organizaţiilor neguvernamentale.
Au dat curs invitaţiei reprezentanţii Asociației Române Anti-SIDA, Asociației CARUSEL, Fundaţiei Romanian Angel Appeal, Asociaţiei Române Harm Reduction – RHRN, Alianţei pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor – ALIAT, Asociaţiei Naţionale de Intevenţii în Toxicomanii – ANIT, FICE România, Alianţei Internaţionale Antidrog, Organizaţiei Umanitare CONCORDIA, Fundaţiei PARADA, Centrului European pentru Prevenirea Adicţiilor.

Marți, 19 iulie, are loc ceremonialul de absolvire a promoției de ofițeri a Academiei de Poliție

Analiza semestrială condusă de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, privind îndeplinirea priorităților strategice din Planul de Guvernare, a reliefat că la nivelul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se înregistrează un deficit de aproximativ 18.000 de posturi. Cele mai multe posturi vacante sunt înregistrate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, urmat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Polițiști condamnați pentru infracțiuni de corupție

La data de 13.07.2016, Curtea de Apel Bacău a emis sentința de condamnare a inculpaţilor:

1. Agent principal de poliție CIUBOTARU RĂZVAN IONEL, la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită;

2. Agent principal de poliție CĂRĂUŞU CIPRIAN, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită;

3. Agent principal de poliție MIRCEA BOGDAN, la pedeapsa de 2 ani şi 4 luni închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe o durată de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită.

Proiecte estivale de prevenire a consumului de droguri varǎ şi sǎnǎtate curatǎ şi vacanţǎ fǎrǎ praf

În contextul acordurilor de parteneriat interinstituţionale, în perioada iulie – septembrie a.c., specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere (CPECA) Bihor, împreună cu voluntarii Centrului, derulează proiectele de prevenire a consumului de droguri „Vacanţă fără praf” şi “Vară şi sănătate curată”.

Noi modalități de plată a taxelor pentru pașaport și permis de conducere

Odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, plata taxei de pașaport, precum și a tarifelor aferente confecționării și valorificării plăcilor cu numere de înmatriculare, atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial, păstrării combinației numărului de înmatriculare, contravaloarea certificatelor de înmatriculare, a autorizațiilor provizorii și a permiselor de conducere se poate face prin internet banking, virament, mandat poștal sau în numerar.

Bănuit de tentativă de tâlhărie la o unitate bancară reţinut de poliţiştii Capitalei

În data de 30 iunie 2016, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Direcţia Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au reuşit depistarea şi prinderea, în zona graniţei de Vest a României, a bărbatului bănuit de comiterea unei tentative de tâlhărie, la sediul unei unităţi bancare, la 7 iunie a.c.

Litoral în siguranţă

Începând cu 1 iulie a.c., 140 de polițiști detașați din teritoriu vor acționa suplimentar față de dispozitivul curent, în zona stațiunilor de la Marea Neagră, pentru ca turiștii să-și petreacă vacanța în liniște și siguranță.

De asemenea, în perioada iulie-august a.c., sub sloganul Siguranța ta, prioritatea noastră!, turiștii din Mamaia vor putea semnala faptele antisociale și vor primi recomandări preventive, direct pe plaja din zona Cazino, la punctul de informare al Poliției.

ULTIMA
ORĂ

Rezultate înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Misiunile salvatorilor din ultimele 24 de ore. Detalii aici

Misiunile pompierilor din acest sfârșit de săptămână. Detalii aici

Bunuri de peste 300.000 de euro, descoperite de polițiști și procurori. Citește mai mult

Angajații MAI au gestionat peste 4.500 de intervenții de ordine publică și situații de urgență. Detalii aici

Cooperare polițienească internațională pentru combaterea criminalității. Citește mai mult

Acțiuni ale Poliției Române, în unitățile de învățământ și în zona acestora. Detalii aici

Sari la conținut