Ministerul Afacerilor Interne, participant la un proiect realizat în cooperare cu instituții din Norvegia

În perioada 30 octombrie – 7 noiembrie a.c., specialiști din Ministerul Afacerilor Interne – Centrul de Psihosociologie al MAI, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, vor participa, în Regatul Norvegiei, la activitățile organizate în cadrul proiectului Îmbunătățirea etosului instituțional prin cooperare bilaterală cu entități similare din Norvegia – valorizarea diversității umane și promovarea dialogului intercultural.

Polițist cercetat pentru trafic de influență

La data de 27.10.2016, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au desfășurat activități procedurale în urma cărora a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva lui P.P., agent de poliție în cadrul I.P.J. Giurgiu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în aceeași zi fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Optimizarea capacităţii resursei umane pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte finanţate din FESI

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, a început implementarea proiectului nr. 1.1.004 ”Optimizarea capacității resursei umane din MAI pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte finanțate din FESI”, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltarea Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Axa prioritară 1 – ”Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte cofinanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri”, Obiectivul specific 1.1. – ”Întărirea capacității beneficiarilor de proiecte finanțate din FESI de a pregăti și implementa proiecte”, Acțiunea orizontală 1.1.1. Instruire orizontală pentru potențialii beneficiari și beneficiarii FESI și instruire specifică pentru beneficiarii POAT, POIM și POC”.

Grup de braconieri coordonat de un agent de poliție, destructurat

Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, în urma activităţilor complexe desfăşurate, au procedat, în ziua de 17.10.2016, la destructurarea unui grup de braconieri coordonat de un agent de poliţie de frontieră din cadrul SPF Calafat – Sector Poliţie Bistreţ.

Proiectul Hotărârii de modificare a unor acte normative – alegeri pentru Senat şi Camera Deputaţilor din 2016

Vă prezentăm, atașat, proiectul Hotărârii pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 636/2016 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din anul 2016, precum și pentru completarea Hotărârii Guvernului nr. 637/2016 privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2016.

Forțele MAI în sprijinul populației din localitățile afectate de inundații din județul Galați

De mai mult de 48 de ore forțele MAI acționează pentru sprijinirea populației din localitățile afectate de inundații din județul Galați

Forțele suplimentare relocate din județele Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Ialomița, Tulcea, Vaslui și municipiul București acționează alături de autoritățile locale în localitățile cele mai afectate de inundațiile din ultimele zile, astfel:

Prefectul județului Galați a fost schimbat

Prin Hotărârea Guvernului nr. 742/2016, publicată astăzi în Monitorul Oficial al României nr. 812, domnul Otrocol Dorin a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați, pe care o exercita cu caracter temporar, iar pentru eficientizarea activității Instituției Prefectului domnul Panaitescu Gabriel-Aurelian a fost numit prin mobilitate, prefect al județului Galați, prin Hotărârea Guvernului nr. 744/2016, publicată în același Monitor Oficial.

Cercetați pentru trecerea frauduloasă a frontierei

Polițiștii au depistat 9 persoane de origine siriană şi o persoană de origine afgană, bănuite că ar fi trecut fraudulos frontiera României.

La data de 10 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara – Post de Poliţie Dumbrăviţa, judeţul Timiş, au interceptat un grup de persoane care nu-şi justificau prezenţa în localitate. Aceştia nu deţineau acte de identitate, fiind conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Timişoara, în vederea efectuării verificărilor şi identificării.

Comunicat

Referitor la Nota de informare cu privire la rezultatul acţiunii de documentare efectuate de către Corpul de Control al primului-ministru, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este îComunicatmputernicit să facă următoarele precizări:

Verificările desfășurate la DGPMB – Serviciul Omoruri au vizat respectarea normelor privind protecţia informaţiilor clasificate şi protecţia datelor cu caracter personal, activitatea fiind desfășurată pe baza obiectivelor stabilite la nivelul conducerii IGPR la sfârșitul anului anterior. Astfel de activități au fost desfășurate la alte 3 structuri din cadrul Poliției Capitalei, precum și la alte unități teritoriale.

Un polițist din Teleorman a refuzat să se lase mituit

Duminică, 9 octombrie a.c., procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, împreună cu ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Teleorman, au organizat şi realizat o acţiune de prindere în flagrant a cetățeanului Ș.D., în timp ce oferea unui agent de poliție suma de 400 euro, în scopul de a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu față de o rudă a acestuia, respectiv înregistrarea unui dosar penal pentru conducerea unui vehicul, sub influența alcoolului.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut