Protocol pentru prevenirea consumului de droguri în rândul studenților

AGENȚIA NAȚIONALĂ ANTIDROG ȘI UNIVERSITATEA POLITEHNICĂ BUCUREȘTI INIȚIAZĂ O SERIE DE ACTIVITĂȚI COMUNE, SPECIFICE PREVENIRII CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL STUDENȚILOR – Vineri, 31 martie a.c., la sediul Universităţii Politehnice Bucureşti (UPB), a avut loc o întâlnire între reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) şi cei ai Universităţii, în vederea stabilirii paşilor încheierii unui protocol de colaborare interinstituţional.

Percheziţii ale Poliţiei Capitalei într-un dosar de evaziune fiscală şi spălarea banilor

Joi, 30 martie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare 23 de mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi în judeţelele Argeş şi Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul „fabricării articolelor din material plastic pentru construcții”.

Un polițist a refuzat să se lase mituit

La data de 24.03.2017, ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Iași, sub coordonarea procurorului desemnat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, l-au prins în flagrant pe A.I.M. în timp ce oferea, cu titlu de mită, suma de 500 lei unui agent de poliție din cadrul unui Post de Poliție – I.P.J. Iași în scopul de a nu-i întocmi dosar penal pentru că a condus un autovehicul pe drumurile publice având permisul de conducere suspendat.

Mesajul ministrului afacerilor interne, Carmen Daniela DAN cu prilejul Zilei Evidenței Persoanelor – 24 Martie

Mă bucur că începând din acest an pe data de 24 Martie, toți angajații din domeniul Evidenței Persoanelor pot aniversa ziua structurii din care fac parte.

Este o zi cu semnificație aparte atât din punct de vedere istoric – înființarea în 1921 a primului Birou al Populațiunii, cât și profesională pentru că este un moment în care cu toții avem ocazia să ne reamintim cât de importantă este munca colegilor din aceste structuri pentru fiecare cetățean al României.

Cetățean trimis în judecată pentru dare de mită după denunțul formulat la D.G.A. de doi polițiști

Ca urmare a activităților procedurale efectuate de lucrători de poliție judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Bacău, la data de 14.03.2017, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M.I., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Anunț de presă – Transparență decizională

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor pentru prevenirea, depistarea, investigarea și urmărirea penală a infracțiunilor de terorism și a infracțiunilor grave, precum și pentru prevenirea și înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale.

Premiul asistentul social al anului din domeniulconsumului de droguri

Mihaela Bebu din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, câştigătoarea premiului asistentul social al anului din domeniulconsumului de droguri – În cadrul finalei Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială, care a avut loc în seara de 21 martie a.c., Mihaela Bebu, specialist al Agenţiei Naţionale Antidrog, a obţinut premiul asistentul social al anului din domeniul prevenirii/reducerii riscurilor asociate infecţiei cu HIV, consumului de droguri şi exploatării sexuale.

Invitație/ Conferință de presă

Astăzi, 20 martie a.c., începând cu ora 17.00, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc o conferință de presă susținută de doamna ministru al afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, împreună cu reprezentanți ai Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și ai Ministerului Sănătății, pe tema proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenţa persoanelor și actele de identitate ale cetăţenilor români (C.E.I.).

Măsuri în sprijinul populației în contextul atenționării Cod Galben de precipitații

Începând de sâmbătă, 18 martie a.c., cu ora 16.00, până luni, 20 martie a.c., este în vigoare o atenționare hidrologică de Cod Galben pentru unele râuri din judeţele Alba, Arad, Bihor, Cluj, Caraş Severin, Hunedoara, Maramureș, Timiş, Satu Mare. Totodată, meteorologii au emis cod galben și pentru precipitații însemnate cantitativ și ninsori viscolite în zona montană și de vest a țării, pentru un interval de două zile (18-19 martie).

Infracționalitatea sesizată a scăzut în primele două luni ale anului 2017

Încă de la începutul mandatului de ministru al afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a stabilit ca obiectiv prioritar al structurilor ministerului asigurarea unui grad ridicat de siguranță a cetățenilor și de protecție a patrimoniului.
În perioada ianuarie-februarie a.c., structurile MAI au constatat o tendință descrescătoare la infracționalitatea sesizată, la nivelul tuturor județelor, fiind înregistrate 81.207 de fapte.

Un polițist din Mureș a refuzat să se lase mituit

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant o persoana in timp ce oferea cu titlu de mită suma de 400 de Euro unui agent de poliţie din cadrul I.P.J. Mureş – Secția de Poliție Rurală nr. 1 Gornești – Post de Poliție Sângeorgiu de Mureș, in scopul de a nu-i întocmi fiului sau dosar penal pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul rutier.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut