Anunț – Transparență decizională

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Hotărârii pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 48/2015 privind stabilirea sistemului de management și control în vederea gestionării fondurilor acordate României prin Cadrul financiar multianual 2014-2020, domeniul Afaceri interne, precum și pentru stabilirea unor măsuri pentru îndeplinirea unor obiective din domeniul Afaceri interne.

Întrevederea ministrului afacerilor interne cu reprezentanții Coaliției Naționale pentru Modernizarea României

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan și reprezentanții conducerii MAI au primit astăzi vizita reprezentanților Coaliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), al cărei președinte este domnul Alexandru Cumpănașu, ocazie cu care au fost abordate o serie de teme de interes pentru organizațiile membre ale Coaliției, în raport de activitatea și prioritățile Ministerului Afacerilor Interne.

Pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor generate de ploile abundente

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 11 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.
În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 86 atenționări și avertizări hidrometeorologice Cod Galben și Cod Portocaliu de averse, intensificări ale vântului, descărcări electrice, viituri rapide și creșteri de debite.

Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere a frontierei

Având în vedere că în acest sfârșit de săptămână mulți cetăţeni români aflaţi în afara graniţelor ţării s-au întors în România pentru a petrece concediul alături de familie, precum şi numărul mare de cetăţeni români care aleg să-și petreacă vacanța în afara graniţelor ţării, s-a înregistrat o creştere a traficului prin punctele de frontieră, mai ales prin cele din vestul şi sudul țării.

Propuneri MAI către Ministerul Justitiei de amendare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal.

Ministerul Afacerilor Interne a înaintat către Ministerul Justiției unele propuneri de amendare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal. Documentul vizează revizuirea conținutului unor infracțiuni, în contextul măsurilor inițiate de MAI pentru asigurarea eficientă a protecției vieții și integrității personalului, care desfășoară activități în spațiul public, respectiv pentru creșterea autorității acestuia.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut