Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea disciplinei în trafic

Poliția Română a desfășurat, pe parcursul a 3 zile, o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere și pentru creșterea disciplinei în trafic. Activitățile au cuprins 13 județe din țară, unde s-a constatat că principalele cauze ce au generat accidente de circulație au fost viteza, indisciplina pietonilor și bicicliștilor, neacordarea priorității de trecere și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Sesiuni de instruire profesională pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică

Direcția Generală Anticorupție organizează în această perioadă 3 sesiuni de instruire profesională în cadrul proiectului Mecanisme eficiente pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în administraţia publică, finanţat de Comisia Europeană prin Programul Naţional aferent Fondului pentru Securitate Internă, cod ROFSIP2016OS5A08P01 – componenta pentru Cooperare Poliţienească.

Comunicat de presă

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Fonduri Externe Nerambursabile, a implementat cu succes proiectul ”Optimizarea capacității resursei umane din MAI pentru dezvoltarea şi implementarea de proiecte finanțate din FESI”, cod 1.1.004, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, Axa prioritară 1 – ”Întărirea capacității beneficiarilor de a pregăti și implementa proiecte cofinanțate din FESI și diseminarea informațiilor privind aceste fonduri”, Obiectivul specific 1.1. – ”Întărirea capacității beneficiarilor de proiecte finanțate din FESI de a pregăti și implementa proiecte”, Acțiunea orizontală 1.1.1. ”Instruire orizontală pentru potențialii beneficiari și beneficiarii FESI și instruire specifică pentru beneficiarii POAT, POIM și POC”.

Anunt de presă – Transparență decizională

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul ordinului ministrului afacerilor interne pentru desemnarea personalului Ministerului Afacerilor Interne competent să constate contravenţii şi să aplice sancţiuni contravenţionale prevăzute în acte normative, precum și pentru aprobarea modelului procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor.

Cooperare româno – germană, pe linia braconaj arheologic

Poliția Română, prin Direcția de Investigații Criminale, în cooperare cu autoritățile judiciare germane, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au finalizat investigațiile într-o cauză de braconaj arheologic.
Polițiști din cadrul D.I.C. au propus instanței de judecată confiscarea unui lot de mii de monede și artefacte de tezaur, indisponibilizate pe parcursul anchetei, urmând ca astăzi, 15 iunie, să fie dată soluția legală.

Transparență decizională

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administrația publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea anexei nr. 1 la Ordinul viceprim-ministrului, ministrul administrației și internelor, nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor.

MAI asigură cetățenii că este pregătit să gestioneze corespunzător adunările publice anunțate pentru sâmbătă

Referitor la discuțiile apărute în spațiul public despre adunările anunțate a se desfășura la sfârșitul acestei săptămâni, MAI dorește să asigure cetățenii Capitalei și participanții la aceste manifestări că va lua toate măsurile necesare, prin structurile sale de asigurare a ordinii publice – Poliție și Jandarmerie, astfel încât acestea să se desfășoare în condiții de legalitate și normalitate.

ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut