Aproape 600 de studenți au depus jurământul militar la Academia de Poliție

Aproape 600 de studenți admiși anul acesta la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” au depus Jurământul militar, astăzi, 26 septembrie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul instituției.

La eveniment au participat domnul viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Mihai-Viorel FIFOR, șefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum și reprezentanți ai structurilor partenere ale Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” și ai administrației centrale.

Cei mai mulți studenți se pregătesc în cadrul Facultății de Poliție, specializarea Ordine și Siguranță Publică (290), și Facultății de Ştiinţe Juridice și Administrative, specializarea Drept (115). De asemenea, 70 se studenți se pregătesc la Facultatea de Poliţie de Frontieră, 69 la Facultatea de Jandarmi și 37 la Facultatea de Pompieri.

”Trăim o perioadă în care atenţia publicului este fixată pe acţiunile noastre, ale colegilor noştri care lucrează în stradă şi este firesc să fie aşa. Arătați, aşadar, că puteți să parcurgeți drumul de student cu fruntea sus și rămâneți întotdeauna fideli principiilor care v-au făcut să vă îndreptați către această meserie de oameni ai legii!”, a transmis secretarului general al MAI, Pandelea Pelmuș.

Totodată, oficialul MAI i-a asigurat pe studenții care astăzi au depus jurământul militar de întreaga susținere a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât cariera aleasă să fie în acord cu propriile așteptări, dar și cu cele ale cetățenilor.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut