Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Poliției Române

Anul acesta de Ziua Poliției toți cei care poartă această uniformă se află mobilizați, în prima linie, pentru a-și aduce contribuția în lupta pe care națiunea noastră o duce împotriva îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Astăzi, în România este stare de urgență, din cauza acestui pericol căruia cu luciditate și responsabilitate trebuie să îi facem față.

Este o provocare instituțională căreia, fiecare dintre noi, dar cu atât mai mult personalul sistemului de ordine publică și securitate națională, suntem chemați să îi răspundem cu profesionalism.

Acum, mai mult decât oricând, cetățenii României au nevoie de dumneavoastră, și trebuie să ne asiguram că regulile impuse pentru siguranța lor sunt respectate.

Vă ordon să vă faceți datoria cu profesionalism și curaj!  Colaborați eficient cu celelalte instituții sau structuri implicate în gestionarea situației care a impus declararea stării de urgență. Trebuie să ne facem datoria cu demnitate și onoare, să ne ridicăm la înălțimea responsabilității asumate prin jurământ în fața țării.

Știu că fiecare dintre dumneavoastră are o familie, oameni dragi la care se gândește, responsabilități sociale care, acum, în situație de criză devin cu atât mai importante.

În același timp, știu că sunteți fideli principiilor și valorilor care v-au determinat să alegeți să fiți polițiști.

A fi parte a sistemului de ordine publică și securitate națională nu este o alegere, este o vocație. Iar acesta este unul dintre acele momente, istorice poate, în care se face diferența între adevăr și minciună, între autentic și fals, un moment în care fiecare, sub imperiul acestei stări aparte, va arăta ce calități îl caracterizează.

Doar că, în Ministerul Afacerilor Interne, nu este loc pentru cei lipsiți de curaj, pentru neprofesioniști, pentru cei care – mai ales acum – vor încerca să fugă de datorii și responsabilități.

Stimați colegi,

Să rămânem solidari și puternici! În acest an, pe lângă tradiționalul La mulți ani!, pe care vi-l transmit din suflet, îmi doresc mai mult decât orice să putem, cât mai repede, să ne putem strânge mâinile, să vă îmbrățișez camaraderește și să putem discuta, față către față, fără teamă.

Îmi doresc să revenim, cât mai repede la normalitate!

 

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

ION MARCEL VELA


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut