Mesajul ministrului afacerilor interne cu ocazia  Zilei Instituției Prefectului din România

Sărbătorim în acest an Ziua Instituției Prefectului din România în plin război cu noul coronavirus, război în care pe lângă cadre medicale, polițiști, militari, se află, încă din prima zi, și prefecții și întreg personalul prefecturilor.

Prefectul, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, poartă pe umeri o imensă responsabilitate în această perioadă, când nu ne permitem greșeli sau ezitări. Sunt convins însă că fiecare va dovedi că poate să facă față acestei situații și să ia cele mai bune măsuri pentru protejarea cetățenilor.

Chiar dacă niciunul dintre noi nu s-a confruntat cu o criză de o asemenea amploare, știu că experiența gestionării altor situații de urgență, ne va ajuta să găsim cele mai bune soluții la toate problemele care apar astfel încât să prevenim cât putem de mult răspândirea infecției.

Într-o situație de normalitate, am fi sărbătorit Ziua Instituției Prefectului din România în cadrul unor ceremonii sau festivități publice, dar acum nu este timp pentru nici un moment de răgaz. Trăim vremuri de încercare, dificile pentru umanitate, în care cetățenii așteaptă de la noi, reprezentanți ai instituțiilor statului, responsabilitate și implicare totală.

Datorită unicității și impredictibilității situației în care ne aflăm, sunt testate atât profesionalismul, cât și valorile morale ale fiecăruia. Este important să nu uitați că vă aflați în slujba românilor, a României și că sunteți o verigă importantă în aplicarea măsurilor la nivel național, care să răspundă necesităților tuturor cetățenilor.

Acum, mai mult ca oricând, trebuie să arătați că puneți interesul național mai presus de orice. Este important să fim uniți, să colaborăm și să lăsăm deoparte orgolii sau interese personale!

Vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți în aceste zile și vă încurajez pentru perioada care va urma. Sunt conștient de presiunea publică care există și de răspunderea care stă pe umerii dvs., dar vă asigur de sprijinul meu total. Vă doresc să rămâneți sănătoși și raționali pentru a lua cele mai bune decizii, în funcție de dificultățile pe care le întâmpinați, fiecare la nivelul județului pe care îl reprezentanți.

La mulți ani!

 

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE

ION MARCEL VELA


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut