Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătății, este ziua în care sărbătorim munca medicilor, asistenților, infirmierilor, paramedicilor și a celorlalți lucrători din domeniul sănătății și suntem datori să ne amintim de rolul important pe care îl au în salvarea oamenilor și în păstrarea sănătății populației.

În acest an, ziua lor îi găsește în prima linie în  lupta cu virusul care a îngenunchiat o lume întreagă, o luptă pentru care nicio națiune nu a fost pe deplin pregătită și pentru care au fost angrenate resurse importante. Și vorbim aici atât de resursele financiare și logistice, dar mai ales de resursele umane, fără de care întreaga alocare logistică ar fi fost zadarnică.

Ei sunt eroii acestor zile care depun toate eforturile pentru îngrijirea și tratamentul celor infectați cu COVID-19, care trăiesc alături de aceștia și de familiile acestora durerea și drama pe care această boală le provoacă, sunt cei care suferă alături de colegii lor infectați pe lungul drum al vindecării.

Sunt, totodată, cei care contribuie la colectarea datelor pentru studiile clinice, fără de care nu ar exista șansa identificării unei soluții pe termen lung împotriva coronavirusului.

Dar, înainte de toate, ei sunt români, al căror patriotism transpare în toate faptele acestor zile, în orele de program prelungit, în dedicarea cu care își pun în pericol propria sănătate pentru salvarea semenilor lor. Ei sunt cei care salvează astăzi România.

La fel ca toate generațiile de medici, la începutul carierei au depus un jurământ prin care și-au asumat să-și consacre viața în slujba umanității și să-și exercite profesiunea cu conștiință și demnitate, un jurământ care-i unește, îi inspiră, le insuflă forță și vitalitatea necesare pentru a trece cu bine peste această încercare.

Vreau să-i invit pe toți românii să-și găsească astăzi un moment în care, măcar în gând, să le spunem acestor minunați oameni ”Mulțumesc!” și să le transmitem toată aprecierea noastră.

La mulți ani!

 

Ministrul afacerilor interne

Ion Marcel Vela


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut