Mesajul ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război

Ziua de 29 aprilie constituie un moment dedicat veteranilor, meritelor acestora în apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României.

Este poate un moment potrivit ca fiecare dintre noi să reflecteze adânc la semnificația acestei sărbători, la alegerile dificile din viața oamenilor de atunci pe care noi, astăzi, îi numim, cu respect, veterani de război.

Veteranii de război ne arată astăzi mai mult ca oricând, că, în pofida greutăților, a războaielor sau a altor situații dificile prin care au trecut de-a lungul vieții, o națiune are resurse să învingă atunci când există dragoste de țară.

Românii noștri de astăzi, ca întreaga lume, de altfel, trec prin momente de cumpănă. Ne sunt puse la grea încercare solidaritatea, încrederea, curajul și ni se cere să dăm dovadă de tărie, empatie și responsabilitate.

Trebuie să apelăm la conștiința noastră și să urmăm exemplul înaintașilor noștri, cei care au pus interesele țării înaintea propriei siguranțe.

Doresc să transmit tuturor veteranilor respectul și dragostea noastră pentru filele glorioase de istorie cu care astăzi ne mândrim și fără de care la rândul nostru nu am fi fost respectați ca țară, ca națiune.

Vă urez, dragi veterani, multă sănătate și putere de a depăși și această perioadă cu bine, sperând din tot sufletul ca la anul, la același ceas aniversar, să vă putem onora cu fastul și onoarea pe care din plin le meritați.

La mulți ani!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut