Comunicat de presă privind vaccinarea împotriva COVID -19 a personalului medical din unitățile spitalicești ale MAI

Astăzi, 4 ianuarie 2021, a început prima etapă a vaccinării anti-COVID-19 pentru personalul angajat al unităților spitalicești din Ministerul Afacerilor Interne.

Campania a demarat cu imunizarea personalului din Spitalul de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București. Cu o capacitate de vaccinare de 65 de persoane pe zi pentru o echipă de vaccinare, în primele 4 zile se vor imuniza peste 70% din angajații instituției medicale, diferența alăturându-se acestui demers în perioada următoare.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pe plan național, coordonarea acestei acțiuni de vaccinare împotriva COVID- 19 se realizează de către Direcția Medicală.

În funcție de programările stabilite de fiecare instituție în parte, se fac demersuri, la fiecare 3 zile, către Direcțiile de Sănătate Publică pentru asigurarea dozelor necesare de vaccin.

Astfel, personalului medical îi va urma  întregul personal MAI, în baza acordului liber consimțit de fiecare angajat. Imunizarea se va realiza la centrele de vaccinare ale ministerului stabilite în fiecare județ, conform unei planificări întocmite împreună cu structurile beneficiare.

De asemenea, tot astăzi, s-a alăturat Spitalului de Urgență „Prof. dr. Dimitrie Gerota” din București, inclusiv Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu” din București, Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu din Ploiești și Spitalul Clinic de Urgență „Avram Iancu” din Oradea.

Pentru a preveni răspândirea coronavirus (COVID-19) recomandăm, ca în continuare, să:

– respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați;

– evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere;

– evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces;

– păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut