Întrevederea oficială a domnului Lucian BODE, ministrul Afacerilor Interne, cu E.S. domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București

Întrevederea oficială a domnului Lucian BODE, ministrul Afacerilor Interne, cu E.S. domnul Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, a avut loc miercuri, 24 martie 2021, la sediul MAI.

În cadrul activității au fost evaluate relațiile de cooperare româno-germane în domeniul afacerilor interne, care și-au menținut caracterul consistent chiar și pe timpul pandemiei actuale.

În principal, discuția a fost structurată pe 3 domenii care au vizat cooperarea polițienească, dialogul la nivel european pe principalele dosare europene și colaborarea în domeniul situațiilor de urgență.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne al României și Ministerului Federal de Interne al R.F. Germania se realizează permanent un dialog bilateral consolidat.  Părțile au reiterat angajamentul reciproc pentru continuarea dialogului bilateral, inclusiv la nivelul Uniunii Europene, pe aspecte de țin de securitatea și stabilitatea europeană. În acest context, partea română a subliniat că este necesar ca aderarea României la spațiul Schengen să aibă loc cât mai curând.

O atenție particulară a fost acordată cooperării cu partea germană în domeniul situațiilor de urgență, care se derulează la un nivel foarte bun (exerciții în teren, cursuri de instruire, certificare internațională pe aspecte de căutare-salvare urbană).

Nu în ultimul rând, au fost evocate legăturile solide dintre cele două țări, în condițiile în care minoritatea germană din România și comunitatea extinsă de cetățeni români care locuiesc în Germania reprezintă elemente de convergență remarcabilă pentru relația bilaterală la nivel strategic.

    


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Videoconferință despre consolidarea cooperării româno-bulgare pe domenii specifice Afacerilor Interne, detalii aici

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut