Mesajul ministrului Afacerilor Interne, cu prilejul Zilei Comunicatorului din Ministerul Afacerilor Interne

Sărbătorim, astăzi, 20 iunie, o zi specială pentru instituția noastră, Ziua Comunicatorului din Ministerul Afacerilor Interne.

Este un bun prilej de a recunoaște eforturile de zi cu zi ale celor care fac cunoscute rezultatele activității noastre cetățenilor, transparența instituțională și informarea publică, fiind parte esențială a funcționării statului de drept.

Fie că vorbim de purtătorii de cuvânt din poliție, jandarmerie, poliție de frontieră, din structurile de situații de urgență sau din alte domenii de activitate ale ministerului, cu toții purtați responsabilitatea transmiterii mesajului instituțional cât mai documentat, la momentul oportun și într-o manieră accesibilă.

Este o activitate importantă prin care ne asigurăm ca instituție că mesajele de informare sau de prevenire ajung la oameni, într-un mod deschis și fără bariere.

Iar pentru reușita acestei activități, purtătorii de cuvânt trebuie să fie permanent conectați la viața comunității, să știe în orice moment care sunt așteptările și nevoile oamenilor, de la instituția pe care o reprezintă, pentru a veni în întâmpinarea acestora.

Este o sarcină dificilă care solicită profesionalism, responsabilitate, precum și implicare și disponibilitate 24/24h, pentru a ține pasul cu ritmul alert al activității operative.

Vreau să-i asigur pe toți comunicatorii ministerului nostru că înțeleg pe deplin importanța activității pe care o desfășoară și că apreciez rolul lor de factori cheie în consolidarea imaginii instituțiilor în care activează, cu atât mai mult într-o lume în continuă schimbare, în care amenințările la adresa siguranței publice înseamnă, uneori, dezinformare, fake-news sau propagandă.

Le mulțumesc pentru profesionalismul dovedit în această perioadă de pandemie și am deplină încredere că se vor descurca cel puțin la fel de bine și pe viitor!


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut