Comunicat de presă

Marți, 7 septembrie, s-a aprobat în ședința de Guvern prima rectificare bugetară pe anul 2021. Astfel, bugetul Ministerului Afacerilor Interne se suplimentează cu 29 milioane lei la credite bugetare și 132 milioane lei la credite de angajament.

În legătură cu această primă rectificare bugetară, Ministrul Afacerilor Interne Lucian BODE a susținut faptul că: „Rectificarea pozitivă aprobată pentru Ministerul Afacerilor Interne reprezintă un semnal important că proiectele de modernizare și eficientizare instituțională asumate pentru acest an se află în grafic, având un parcurs bun și predictibil. Vorbim despre cel puțin 4 proiecte majore care beneficiază de alocări suplimentare și de care avem nevoie cât mai curând pentru atingerea obiectivelor ministerului.”

 Astfel, unul dintre aceste proiecte vizează bugetarea funcțiilor vacante de la nivelul instituției pentru a putea fi încadrate cât mai curând posibil, cu scopul reducerii deficitului de personal existent. În acest sens, una dintre prioritățile MAI o reprezintă ocuparea unui număr de aproximativ 5.000 de posturi, măsura fiind prevăzută în Concepția privind reducerea deficitului de personal al Ministerului Afacerilor Interne în perioada 2021-2025, realizată ca urmare a transpunerii unui obiectiv important din Programul de Guvernare 2020 – 2024.

De asemenea, vor fi alocate 10 milioane lei pentru cheltuieli de personal care permit încadrarea a 1.479 posturi suplimentate prin H.G. nr.913/2021, în cadrul primei etape de implementare a Memorandumului cu tema: redresarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și a structurilor subordonate, în vederea creșterii capacității de răspuns, reducerii impactului efectelor situațiilor de urgență asupra comunităților și îmbunătățirii calității misiunilor efectuate în folosul populației.

Totodată, pentru asigurarea resursei de zbor corespunzătoare suportului aerian la misiunile operative, se alocă  suma de 48 milioane lei pentru contractarea lucrărilor de reparații capitale aferente elicopterelor aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviație.

Un alt proiect esențial, pentru care s-a prevăzut suplimentarea bugetului MAI cu 55 milioane lei, se referă  la implementarea unui sistem destinat asigurării siguranței și fluidizării traficului rutier de-a lungul a 3 rute importante pe teritoriul României (București – Sibiu, București – Brașov, traseul DN 1 și alternativa A3, respectiv București – Mangalia), prin instalarea atât de camere mobile PTZ (rotația obiectivului 360 grade), cât și de camere LPR (Licence Plate Recognition).

Prin actul normativ de rectificare se asigură premisele unei execuții bugetare eficiente pentru perioada următoare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut