Depunerea Jurământului militar de către elevii școlilor de agenți și subofițeri ale MAI

Cu ocazia depunerii Jurământului militar de către elevii școlilor de agenți și subofițeri ale MAI, marți, 21 decembrie a.c., ministrul afacerilor interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj pe care îl regăsiți, mai jos:

”Stimați profesori,
Dragi elevi și părinți,
Doamnelor și domnilor,

Ziua depunerii Jurământului militar este unică pentru fiecare dintre dumneavoastră.

Este un moment cu o încărcătură emoțională puternică, care vă deschide ochii și sufletul pentru ceea ce va urma: un drum plin de provocări, anevoios pe alocuri dar plin de satisfacții, un drum al perfecționării profesionale și acumulării de cunoștințe.

Sunteți parte a celor 2663 de elevi ai instituțiilor de învățământ aparținând MAI care depun astăzi, 21 decembrie, jurământul militar, un act care vă responsabilizează enorm.

Vă felicit pentru faptul că ați ales să vă formați într-una din școlile de agenți și subofițeri ale MAI și pentru faptul că ați promovat un examen riguros. A fost doar primul test din procesul de pregătire profesională pe care îl începeți în structurile de ordine publică și siguranță națională, dar care va fi urmat de multe altele mai complexe și dure.

Vreau să fiți conștienți de un lucru: alegerea pe care v-ați asumat-o implică o conduită ireproșabilă, pregătire continuă, profesionalism și integritate în munca de zi cu zi.

Veți fi în slujba țării, iar de modul în care veți acționa în misiunile încredințate va depinde siguranța semenilor și a comunităților pe care le veți apăra. Nu uitați nicio clipă că vă asumați o misiune dificilă care cere sacrificii și implicare maximă.

Prin specificul activității dumneavoastră vă pregătiți pentru a interacționa cu cetățenii, iar așteptările acestora sunt mari. De aceea, modul în care veți acționa și vă veți comporta va fi decisiv în consolidarea încrederii cetățenilor în instituțiile din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

Vă solicit să fiți fermi și să aplicați legea, să fiți primii care o respectați pentru că trebuie să fiți modele sociale pentru membri comunităților în care vă veți desfășura activitatea.

Vă aflați la debutul carierei în Ministerul Afacerilor Interne și numai de voi depinde cum veți fructifica oportunitățile de formare pe care le aveți la dispoziție, pentru ca ea să fie una de succes.

Vă îndemn să profitați de experiența profesorilor și instructorilor dumneavoastră, să îmbinați perfect pregătirea teoretică cu cea practică pentru a acumula cât mai multe cunoștințe care vă vor asigura, fără îndoială, un bun start profesional.

Este nevoie de oameni bine pregătiți în sistem, iar procesul de modernizare și eficientizare a activității structurilor ministerului pe care l-am demarat are la bază o concepție nouă. Această concepție este clădită în principal pe resursa umană de calitate, formată în cadrul unui proces educațional profesionist și robust.

În același timp, le cer profesorilor să se aplece cu seriozitate asupra menirii lor. Activitatea viitorilor angajați ai Ministerului Afacerilor Interne este cel mai bun indicator al performanței dascălilor din școlile de agenți și subofițeri. La final, când se trage linie, ceea ce vă recomandă, domnilor profesori, sunt rezultatele profesionale ale tinerilor pe care i-ați format.

Totodată, le mulțumesc familiilor voastre și apropiaților care v-au susținut în alegerea făcută, deloc ușoară din perspectiva provocărilor profesionale și îi asigur că sunteți pe mâini bune.

Dragi elevi,

Depuneți jurământul într-o zi simbol pentru noi toți – 21 decembrie. Au trecut 32 de ani de la Revoluția din 1989, un moment al curajului și al sacrificiului, al victoriei în lupta pentru un drept fundamental: LIBERTATEA. Voi sunteți o generație care s-a născut cu această libertate obținută prin jertfă. Să nu uitați că libertatea se păstrează printr-un efort comun și responsabil, iar voi sunteți parte a acestui efort.

Cu ocazia depunerii Jurământului militar, vă felicit și vă urez mult succes în activitate!”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut