Comunicat de Presă

Astăzi, 20 ianuarie, în prezența subsecretarului de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Gheorghe SORESCU, a avut loc, în sistem de videoconferință, Ceremonia de învestire a prefecților din județele Brăila și Galați și a subprefecților din județele Botoșani și Prahova.

Cu această ocazie, oficialul a transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, subliniind responsabilitatea pe care aceste funcții de demnitate publică o au, precum și faptul că aceste poziții obligă la o conduită profesională ireproșabilă atât în față cetățenilor, prin protejarea intereselor comunităților, cât și în fața Guvernului României, prin asigurarea respectării legii la nivelul județului pe care îl reprezintă: “Prin depunerea acestui jurământ deveniți garanții implementării la nivel local a politicilor guvernamentale și ai respectării ordinii publice, aceste atribuții date de lege conferind instituției prefectului o importanță deosebită în administrația publică din țara noastră.

Obiectivul principal care trebuie să ghideze acțiunile dumneavoastră, dar și ale întregului aparat din subordine este satisfacerea intereselor comunităților și ale cetățenilor prin asumarea deplină a rolului constituțional ce vă revine.”
Totodată, oficialul MAI a făcut un apel la promptitudine și profesionalism în gestionarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol siguranța cetățenilor, referindu-se, în special, la evoluția pandemiei de COVID-19. Acesta a evidențiat faptul că este nevoie de o reacție eficientă și implicare totală în gestionarea acestora: “Traversăm o perioadă dificilă pentru întreaga societate, în care apar noi provocări la nivelul fiecărui județ, context în care rolul dumneavoastră este unul definitoriu. Fie că este vorba de situații de urgență generate de vremea severă, fie că este vorba de gestionarea ordinii publice sau a situației generate de pandemia de COVID-19, trebuie să oferiți un răspuns articulat și prompt pentru restabilirea climatului de normalitate, precum și o alocare judicioasă a resurselor de la nivelul județului.
Este nevoie, de asemenea, de o bună cunoaștere a problemelor din județ și a legii, dar și de o bună colaborare cu toate celelalte autorități. ” a completat subsecretarul de stat Gheorghe SORESCU.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut