Ceremonia de depunere de coroane de flori, organizată la Academia de Poliție „A. I. Cuza”, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române

Astăzi, 24 ianuarie, cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, ministrul Afacerilor Interne, domnul Lucian Nicolae BODE, a participat la Ceremonia de depunere de coroane de flori, organizată la Academia de Poliție „A. I. Cuza”.

La acest eveniment, devenit o tradiție a Ministerului Afacerilor Interne, au participat conducerea Ministerului Afacerilor Interne și a structurilor subordonate, cadrele Academiei de Poliție, studenții școlii, precum și un sobor de preoți care a săvârșit slujba de Sfințire.

Cu această ocazie, oficialul a transmis:
“Am ales să marchez această zi prin prezența la ceremonia organizată în Parcul Carol la Monumentul Ostașului Necunoscut, precum și la evenimentul găzduit de Academia de Poliție, instituție al cărei nume se leagă de liderul unionist, Alexandru Ioan Cuza.
Am încredere că studenții acestei școli vor urma modelul ”patronului” lor istoric, iar cariera le va fi călăuzită de corectitudine, curaj și responsabilitate.

Ziua de 24 ianuarie este deosebit de valoroasă pentru ideea de unitate și solidaritate de care românii sunt capabili. Această zi rămâne mărturia devotamentului, spiritului de :sacrificiu și crezului într-un ideal măreț, valori care au mobilizat elitele politice de la acea vreme în jurul unui proiect de țară axat pe binele comun, pentru viitorul României.

Avem obligația să perpetuăm prin dovezi continue de patriotism și responsabilitate aceste valori care au fost câștigate cu sacrificii și perseverență de înaintașii noștri.”

În același timp, sărbătoarea de astăzi este valoroasă pentru ideea de modernitate și dezvoltare instituțională pentru că în acele timpuri s-au făcut primii pași importanți în făurirea României moderne.

Suntem datori să consolidăm această muncă de construcție și să întărim instituțional statul pe mai departe, astfel încât fiecare cetățean să se simtă protejat și puternic.

Să ne cinstim eroii, să ne onorăm țara și să fim uniți în jurul principiilor democratice!”

Activitatea de astăzi poate fi vizualizată în integralitate, accesând pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut