Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul a 29 de ani de activitate a Direcției de Combatere a Criminalității Organizate

„Astăzi, 1 aprilie 2022, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, structură de elită a Poliției Române, împlinește 29 de ani de la înființare, aproape trei decenii de implicare și reușite recunoscute atât în plan național, cât și internațional.

Rolul dumneavoastră în prevenirea și combaterea faptelor ce aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale ale omului sau proprietății contribuie semnificativ la crearea unei societăți sigure, la încrederea că România este un stat sigur, un stat de drept.

Criminalitatea organizată, sub formele pe care le poate îmbrăca, reprezintă o amenințare majoră pentru cetățeni, precum și pentru instituțiile și economia unei țări.

Activitatea pe care o desfășurați 24 de ore din 24, dispuși să vă asumați orice risc, neobosiți în căutarea de dovezi, în demonstrarea unor fapte cu consecințe necruțătoare în viața victimelor, schimbă destine.

În lupta pentru destructurarea rețelelor infracționale cu grad ridicat de risc, precum trafic de persoane, atacuri cibernetice, infracțiuni de fraudă, economice sau financiare, exploatarea sexuală a copiilor sau trafic de droguri, vă confruntați cu inamici redutabil, periculoși, fără scrupule și fără niciun respect pentru om, pentru viață, cu atât mai mult pentru principiile care guvernează o societate sănătoasă, caracterizată de normalitate.

Într-o asemenea situație, doar oameni profesioniști, capabili de sacrificii enorme, cu o capacitate extraordinară de coordonare și concentrare și cu reacție eficientă pot fi capabili să gestioneze provocările pe care le aduce fiecare misiune îndeplinită.

Personalul acestei structuri importante din cadrul Poliției Române se expune zilnic unor pericole majore.

Munca și rezultatele obținute nu sunt întotdeauna vizibile și cunoscute societății. Iar, de cele mai multe ori, misiunile care vă solicită și documentarea unor activități infracționale se pot întinde pe luni sau poate ani de zile.

Tocmai din acest motiv sunteți atât de valoroși pentru sistemul de ordine și siguranță publică, pentru sistemul de valori al unei societăți de drept și, implicit, pentru cetățeni.

Activitatea de combatere a criminalității organizate desfășurate de polițiștii români este o misiune apreciată inclusiv pe plan internațional. Iar dovada o reprezintă solicitările de cooperare și pentru realizarea de echipe comune de anchetă din partea partenerilor externi.

Cu această ocazie, subliniez și, totodată, apreciez colaborare extraordinară pe care o aveți cu partenerii instituționali precum DIICOT. Felicit ambele structuri pentru munca în echipă și eforturile investigative depuse în destructurarea grupurilor de criminalitate organizată!

Felicit întregul efectiv care face parte din această structură de elită a Poliției Române, și anume Direcția de Combatere a Criminalității Organizate!

Vă asigur că aveți în mine un partener și voi susține toate demersurile menite să eficientizeze activitatea dumneavoastră. Ne bazăm pe voi si vă îndem să vă perfecționați continuu pentru a face față provocărilor actuale și viitoare.

La mulți ani și la cât mai multe misiuni reușite!”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut