Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul sărbătoririi Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, cu prilejul sărbătoririi  Zilei Inspectoratului General pentru Imigrări:

„Inspectoratul General pentru Imigrări este una dintre structurile esențiale pentru activitatea Ministerului Afacerilor Interne, a cărei activitate devine cunoscută publicului mai ales în perioade dificile pentru semenii noștri, precum cele prin care trec acum cetățenii ucraineni.

De la debutul conflictului din Ucraina ați fost în prima linie în efortul de gestionare a afluxului de refugiați iar această nouă linie de muncă s-a adăugat celor existente, deloc puține.

Pentru întreaga comunitate a țărilor democratice respectarea drepturilor fundamentale ale omului rămâne un obiectiv central iar conflictul absurd din Ucraina constituie din această perspectivă o nouă provocare. România răspunde solidar și le oferă protecție celor care fug din calea acestui conflict, iar rolul Inspectoratului General pentru Imigrări în gestionarea acestei situații este crucial.

 Sunteți un colectiv puternic care s-a mobilizat exemplar pentru a răspunde eficient și profesionist acestui volum imens de muncă care vă solicită la maxim.

„Adăpost la strâmtoare” este deviza înscrisă pe însemnul heraldic al Inspectoratului General pentru Imigrări, un motto reprezentativ pentru activitatea instituțională curentă, dar și pentru provocările geopolitice complexe care îi aduc pe oameni în situații limită.

Situațiile politice și sociale din diverse zone ale globului determină deplasarea celor aflați în pericol către țări în care să se simtă în siguranță către țări, așa cum este și România, care să le poată oferi  șansa la o viață mai bună și normală.

La aproape un secol și jumătate de la publicarea „Legii asupra streinilor”, Inspectoratul General pentru Imigrări rămâne fidel vocației europene și principiilor fundamentale ale statelor democratice de a fi în slujba cetățenilor și de garanta respectarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Este de apreciat activitatea intensă a IGI din ultimii ani, un semn al maturității instituționale și al profesionalismului în relația cu instituțiile partenere naționale și internaționale!

Apreciez deschiderea de care dă dovadă Inspectoratul pentru Imigrări în abordarea problematicilor specifice și capacitatea de a răspunde provocărilor actuale. Este dovada profesionalismului și a responsabilității unor oameni dedicați misiunii încredințate pentru care succesul activităților cotidiene ține de vocație.

Ca ministru al Afacerilor Interne, vă asigur de întregul meu sprijin pentru proiectele care au ca scop consolidarea capacității instituționale de a furniza un răspuns adecvat noilor provocări,  modernizarea instituțională și creșterea calității serviciilor oferite categoriilor  vulnerabile.

De Ziua Inspectoratului General pentru Imigrări vă urez sănătate, putere de muncă și succes în activitate! Am încredere că veți  rămâne aceeași structură profesionistă în sprijinul românilor și al străinilor din România, dedicată implementării în mod riguros a politicilor naționale și europene în domeniile migrației, azilului și integrării străinilor.

La mulți ani!”


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiuni de asistență medicală: 1.674. Citiți aici

28 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.022 evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți aici

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut