EVALUAREA ACTIVITĂȚILOR DESFĂȘURATE DE MINISTERUL AFACERILOR INTERNE ÎN ANUL 2016

Ca stat membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord și în calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene, România face parte dintr-un spațiu de libertate, securitate și justiție, bazat pe valori, interese și obiective comune, pe principiile și normele statului de drept.

În contextul actual, al preocupărilor pentru crearea unui mediu internaţional de securitate stabil, Ministerul Afacerilor Interne a avut un rol esenţial în armonizarea eforturilor naţionale cu angajamentele internaţionale. În acest sens, au fost implementate metode eficiente în scopul prevenirii şi contracarării ameninţărilor, promovării stabilităţii în regiune şi în alte zone de interes strategic.

În anul 2016, Ministerul Afacerilor Interne a pus accent pe implicarea directă în susţinerea continuării reformelor în domeniile esenţiale, ţinând cont de locul, rolul şi importanţa acestuia în cadrul Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Bilant-MAI-2016


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut