Comunicat de presă

Luni, 29 august 2022, domnul Lucian Nicolae BODE, ministrul Afacerilor Interne, a avut o întâlnire în sistem videoconferință cu omologul bulgar, domnul Ivan DEMERDZHIEV, viceprim-ministru interimar pentru ordine publică și securitate, ministru al Afacerilor Interne.

Discuțiile din cadrul videoconferinței s-au axat pe situația la frontieră în contextul aglomerărilor din PTF Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin, în vederea identificării de soluții comune pentru fluidizarea traficului. Problematica se află în atenția mai multor autorități din cele două țări – Ministerele Transporturilor, Autoritățile Vamale, Ministerele de Interne. La nivelul Polițiilor de Frontieră română și bulgară au fost dispune deja măsurile necesare, acestea lucrând la capacitate maximă pentru a sprijini deblocarea situației.

Cei doi miniștri au abordat și aspectele legate de aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen, dosar comun deosebit de important pentru cele două state.

Oficialul român a folosit acest prilej pentru a transmite, în numele MAI și al său personal, condoleanțe familiilor, prietenilor și colegilor ofițerilor de poliție Yordan Iliev și Atanas Gradev, care și-au pierdut viața în tragicul accident de la Burgas.

 


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut