Participarea ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, la inaugurarea noului Pavilion al Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat, luni, 10 octombrie a.c., la ceremonia de inaugurare a noului Pavilion pentru Pregătire Integrată „Neagoe Basarab” din cadrul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen, proiect care vizează îmbunătățirea condițiilor de pregătire a cursanților.

„Centrul Multifuncțional de Pregătire Schengen a avut o contribuție semnificativă la îndeplinirea sarcinilor MAI legate de aderare, iar misiunea dumneavoastră nu se va încheia nici după ce România va deveni stat Schengen. Nu am spus «dacă», ci «după», pentru că eu am convingerea că nu suntem departe de atingerea acestui obiectiv”, a subliniat ministrul Afacerilor Interne.

La nivelul Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen sunt organizate cursuri de formare inițială și de pregătire continuă pentru personalul MAI, dar și pentru angajați ai altor structuri din sistemul de ordine publică și securitate națională ori instituții publice.

Pregătirea personalului constituie una dintre prioritățile instituționale asumate de MAI, inclusiv în contextul obiectivului strategic de aderare a României la Spațiul Schengen.

„Aderarea la Spațiul Schengen este o prioritate pentru România. După finalizarea evaluărilor tehnice din 2011, România a rămas pe deplin angajată în aplicarea tuturor obligațiilor legislative care decurg din aquis-ul Schengen, ceea ce a necesitat eforturi constante, investiții semnificative precum cea pe care o inaugurăm astăzi. În toată această perioadă România a fost un susținător puternic al consolidării Spațiului Schengen. Nu există niciun dubiu că România a acționat exemplar și și-a dovedit pe deplin solidaritatea și angajamentul pentru Uniunea Europeană în toți acești ani, culminând cu acțiunile exemplare din ultimul an, în gestionarea crizei umanitare și de securitate din Ucraina. (…) Trebuie să existe un echilibru între obligațiile pe care și le asumă fiecare stat membru al Uniunii Europene și drepturile de care beneficiază”, a afirmat ministrul Lucian Nicolae Bode.

Pavilionul pentru Pregătire Integrată „Neagoe Basarab” este proiectat prin utilizarea celor mai noi tehnologii în domeniu. Viitorii cursanți vor avea la dispoziție un poligon de tragere virtuală, bibliotecă, sală de specialitate multimodală, laborator de informatică, amfiteatru, săli pentru organizarea grupurilor de lucru și birouri pentru asigurarea traducerilor simultane.

Valoarea totală a investiției a fost de 7,5milioane de lei, sursa de finanțare fiind exclusiv bugetul de stat.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut