Comunicat de presa

 

Proiectul “Sediul nou pentru Spitalul de Urgență al MAI Prof. Dr. D. Gerota” – cod PNRR/2022/C12/MS/12.1/Infrastructura spitalicească publică nouă a fost declarat eligibil în urma Etapei I de verificare a proiectelor depuse în cadrul apelului MS-0212, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta 12: Sănătate,  Investiția: 12. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice.

Noua unitate medicală va furniza servicii spitalicești la standarde europene, generând servicii integrate și multidisciplinare (investigare, diagnosticare, tratament), atât pentru afecțiuni acute, cât și pentru reabilitarea și recuperarea în afecțiuni cronice. Pacienții vor avea acces la servicii medicale eficiente și sigure, cu reducerea timpului de diagnosticare și a costurilor.

Spitalul va avea 3 corpuri de clădire cu regim diferit de înălțime, la care se adaugă corpul de clădire independent, ce adăpostește spațiile tehnice.

Structura funcțională propusă permite o flexibilitate mare, asigurând utilizarea la maximum a capacităților tehnice și a resurselor umane, precum și circuite corecte din punct de vedere epidemiologic. Toate saloanele, rezervele și izolatoarele vor fi dotate cu grupuri sanitare proprii. Facilitățile vor respecta standardele internaționale de calitate, izolare și siguranță.

Spitalul va avea 400 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, 40 de paturi în regim de spitalizare de zi și 50 de paturi pentru anestezie și terapie intensivă, rezultând un total de 490 paturi.

Bugetul total (fără TVA) conform documentației tehnice este de 333.000.000 euro din care finanțare prin PNRR de 199.800.000 euro, conform listei publicată pe site-ul Ministerului Sănătăți, în data de 28 decembrie.

Metodologia de depunere a documentației a fost una clară, facilă, iar evaluarea eligibilității s-a efectuat într-un timp record.

 PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului Românei

Comunicat de presă PDF


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut