Comunicat de presă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a participat astăzi, 24 martie, la ceremonia dedicată împlinirii a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române.

În cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne a subliniat faptul că Poliția Română este cea mai vizibilă structură a Ministerului Afacerilor Interne și o instituție esențială pentru țara noastră, cu misiuni în arii extrem de importante pentru societate, precum asigurarea ordinii publice, combaterea criminalității organizate, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea infracționalității.

“Nu uitați că sunteți în slujba cetățenilor și a comunităților, care așteaptă de la dumneavoastră mult profesionalism, eficiență și integritate. Sunt sigur că veți găsi mereu resorturile interioare pentru a continua munca de construcție. Concomitent cu toate provocările care apar, sunteți chemați să răspundeți, cu precădere noilor forme de manifestare ale infracționalității. Lupta cu aceste forme, din ce în ce mai complexe, trebuie câștigată. Găsiți cele mai eficiente instrumente și mecanisme de prevenție și de combatere pentru că în joc sunt viețile copiilor noștri și siguranța statului”, a declarat domnul Lucian Nicolae Bode.

În cadrul aceleași ceremonii au fost premiați polițiștii care au obținut rezultate deosebite în activitatea desfășurată, iar ministrul Afacerilor Interne a oferit Placheta de Onoare a MAI ofițerilor care au coordonat activitățile operative în operațiunea Meduza, prin care au fost destructurate rețele care traficau substanțe stupefiante în zona unităților de învățământ.

Activitățile dedicate Zilei Poliției Române vor continua și mâine, 25 martie 2023.

În București, polițiștii vor fi prezenți cu tehnica din dotare în parcul Herăstrău, începând cu ora 11.00.

*

*

În anul 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica i-a înmânat Marelui Agă Mihăiță Filipescu (șeful poliției din acele timpuri) drapelul pe care este cusută sigla Steagului Agiei. Alături de siglă se află o ghirlandă din aur în interiorul căreia este prezentată Maica Domnului, înaintea îngerului ce-i aduce vestea cea bună (Buna Vestire).

Data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliției Române prin Legea numărul 218 din 23 aprilie 2002.

   


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut