Comunicat de presă

 Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale din județele Harghita și Covasna, participă, în perioada 12 – 16 iunie a.c., la „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare – MOBEX HR-CV-23”.

Exercițiul MOBEX se organizează, în format inter-instituțional, pe timp de pace, în scopul verificării modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale.

În cadrul exercițiului, structurile de poliție din județele Harghita și Covasna au un rol determinant, fiind structurile responsabile pentru chemarea rezerviștilor la unități, în conformitate cu prevederile Legii nr. 446 din 2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare.

Ministerul Afacerilor Interne participă la toate exercițiile de acest tip, în cooperare cu structurile de specialitate din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Serviciul pentru Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.

În același context sunt verificate și modalitățile de realizare a completării cu resurse umane și materiale ale structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Exercițiile de acest tip au caracter de rutină, activități similare fiind organizate și desfășurate în acest an și în județele Timiș și Caraș-Severin, și sunt aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în anul precedent desfășurării lor.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu ocazia Zilei Auditului Intern în M.A.I. Citiți mai mult

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 197 de autori de infracțiuni. Mai multe detalii

24 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 19.000 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 626 de permise de conducere. Detalii aici

Sari la conținut