La data de 26 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, pun în aplicare 30 de mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași și în municipiul București și 32 de mandate de aducere, în cinci cauze penale privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, astfel:
În prima cauză instrumentată, în care se efectuează 21 de percheziții domiciliare și se pun în aplicare 21 de mandate de aducere, mai multe persoane, din municipiul Călărași, sunt bănuite că ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din oraș, canabis, pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.
În cea de-a două cauză, în care sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară și 5 mandate de aducere, s-a stabilit că, pe parcursul anului 2023, mai multe persoane ar fi comercializat droguri de mare risc, către consumatori din municipiul Călărași și localitățile învecinate.
În cel de-al treilea dosar, cercetările efectuate au relevat că mai multe persoane din municipiul Călărași ar fi comercializat, în mod repetat, consumatorilor din municipiile București și Călărași, canabis (drog de risc) pe care l-ar fi achiziționat din municipiul București.
În cea de-a patra cauză instrumentată, s-a reținut că, pe parcursul anului 2023, două persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc (cocaină) către consumatori din municipiul București.
În cel de-al cincilea dosar, cercetările vizează o persoană care ar fi comercializat droguri de risc (canabis) unor consumatori din localitatea Năvodari.
Audierile se efectuează la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliția Română.
Acțiunea beneficiază de sprijinul Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.