Comunicat de presă

Astăzi, 12 octombrie 2023, la sediul Ministerului Afacerilor Interne s-a desfășurat o ședință a Comisiei de Dialog Social pe a cărei ordine de zi s-a aflat pachetul legislativ elaborat în scopul protejării intereselor comunității, al protecției drepturilor  și libertăților  fundamentale ale persoanei și pentru creșterea siguranței publice.

Aceasta a fost prima ședință pe această temă, fiind parte a procesului de transparență decizională pe care Ministerul Afacerilor Interne l-a propus în privința pachetului legislativ compus din:

– proiectul de Lege pentru modificarea și completarea unor acte normative privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și substanțe cu efecte psihoactive;

– proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Legii numărul 360 din 2002 privind statutul polițistului și a Legii numărul 80 din 1995 privind statutul cadrelor militare;

– proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul creșterii siguranței rutiere.

Documentele în dezbatere pot fi consultate pe site-ul MAI, la secțiunea transparență decizională (https://www.mai.gov.ro/informatii-publice/transparenta-decizionala/ )

Între reprezentanții MAI și cei ai organizațiilor sindicale participante, respectiv: Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa”, Blocul Național Sindical, Confederația Sindicală Națională „Meridian” și Confederația Sindicatelor Democratice din România , a avut loc un prim schimb de opinii în privința proiectelor de lege dezbătute.

Discuțiile avute în prima întâlnire pe această temă au fost aplicate și constructive.

Ministerul Afacerilor Interne continuă procesul de transparență decizională.

În acest sens, conducerea MAI așteaptă propuneri și sugestii, inclusiv de la cetățeni și organizații neguvernamentale, care pot fi trimise la adresa dgj_transparenta@mai.gov.ro în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării anunțurilor pe site-ul MAI.

Toate propunerile primite vor fi analizate la sfârșitul procesului de consultare publică, urmând ca ulterior, în funcție de rezultatul dezbaterilor, să fie integrate în forma finală a pachetului legislativ care are drept scop adaptarea legislației la nevoile actuale ale societății în privința luptei împotriva drogurilor și pentru reducerea numărului de accidente rutiere grave, la nivel național.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut