Prindere în flagrant delict și percheziții, pentru destructurarea unei rețele de traficanți de droguri

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat o operațiune de amploare, pentru a destructura o rețea de traficanți de droguri, care acționa în municipiul Târgoviște. În urma acestei operațiuni, au fost reținute 10 persoane bănuite, în timp ce ar fi încercat să vândă o cantitate semnificativă de droguri pe piața neagră din municipiul București.

În urma activităților investigativ – operative, polițiștii au reușit să identifice și să documenteze activitatea membrilor acestei grupări de traficanți.

Astfel, în cadrul operațiunii au fost prinse în flagrant delict 5 persoane, în timp ce ar fi încercat să vândă o cantitate semnificativă de droguri, punând astfel capăt activităților lor ilegale.

După realizarea prinderii, au fost efectuate 12 percheziții, în locații considerate a fi implicate în activitățile ilegale ale acestei rețele de traficanți, în total fiind descoperite și ridicate aproximativ 33 de kilograme de canabis, punând astfel capăt aprovizionării ilegale a pieței cu acest drog.

Astăzi, 28 octombrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a celor 10 persoane reținute, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, precum și luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Această operațiune reprezintă o dovadă a eforturilor continue depuse de către polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală pentru combaterea traficului de droguri și a infracțiunilor conexe, care afectează în mod semnificativ siguranța și sănătatea publică.

Autoritățile rămân hotărâte să continue acțiunile împotriva traficanților de droguri și să depună toate eforturile necesare pentru a asigura un mediu mai sigur pentru toți cetățenii.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut