Câștigătorii Concursului Național de Inovare PatriotFest 2023 premiați în cadrul Galei din 16 ianuarie 2024

Ajuns la cea de-a VI-a ediție, Concursul Național de Inovare PatriotFest, dedicat prototipurilor funcționale cu aplicabilitate în domeniul securității și apărării naționale, s-a încheiat în data de 16 ianuarie 2024 cu Gala pentru decernarea premiilor.

PatriotFest este inițiat de asociația New Strategy Center și organizat cu sprijinul instituțiilor din domeniul securității naționale: Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază.

Concursul s-a adresat inovatorilor și echipelor românești, atât din mediul universitar, cât și din mediul economic, ce au avut prilejul să își prezinte echipamentele și tehnologiile inovatoare, dezvoltate la nivel de prototip funcțional și care ar putea contribui la menținerea unui climat optim al securității naționale.

Perioada de desfășurare a concursului a fost septembrie – decembrie 2023, iar domeniile în care participanții au concurat au constat în: Spațiu, Inteligență artificială și Creativitate pentru securitate.

Ca de fiecare dată, Ministerul Afacerilor Interne a fost prezent la Gala PatriotFest și a acordat, prin intermediul reprezentantului instituțional, domnul secretar de stat chestor general de poliție Bogdan DESPESCU, premiul I la categoria „Creativitate pentru Securitate” proiectului „Quantum Odyssey” – aplicație web de e-learning și generare de cod pentru soluții quantum computing în diverse arii.

Gala poate fi vizionată pe canalul oficial de Youtube al asociației New Strategy Center, la adresa: https://www.youtube.com/watch?v=1gCJCrsf3gQ

Ministerul Afacerilor Interne continuă să susțină creativitatea și inovarea în domeniul cercetării-dezvoltării pentru securitatea cetățenilor și adresează felicitări tuturor participanților la concursul PatriotFest care depun eforturi și își dedică timpul și pasiunea pentru România de mâine.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut