Percheziție a polițiștilor capitalei

La data de 20 martie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prejudiciul fiind de aproximativ 5.000 de lei.

Cercetările au fost declanșate la data de 13 ianuarie 2024, când Secția 11 Poliție a fost sesizată, prin sistem 112, de către o tânără, în vârstă de 28 de ani, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 20.00, un bărbat pe care l-ar fi cunoscut în luna decembrie 2023, prin intermediul unei aplicații online, i-ar fi sustras mai multe bunuri, din locuința situată în Sectorul 3.

Astfel, din investigațiile desfășurate, s-a stabilit că tânăra s-ar fi întâlnit cu bărbatul în cauză la adresa ei de domiciliu. La data menționată, în timp ce se afla în locuința victimei, profitând de neatenția ei, bărbatul i-ar fi sustras mai multe bijuterii, telefonul mobil, portofelul ce conținea bani, actele de identitate și carduri bancare.

Totodată, la scurt timp după comiterea faptei, în jurul orei 20.30, de pe un card bancar sustras de bărbat, ar fi fost efectuate mai multe tranzacții, fără consimțământul acesteia.

În urma activităților specifice a fost identificat un bărbat, în vârstă de 32 de ani, bănuit de comiterea faptelor.

În vederea probării activității infracționale a bănuitului, la data de 20 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, printre care și cardurile bancare pe care bănuitul le-ar fi sustras.

De asemenea, a fost identificat și telefonul mobil, pe care bărbatul l-ar fi valorificat la o societate, în regim de amanet.
Bunul a fost recuperat de către polițiști.

Bărbatul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 11 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut