Rezultatele Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, în perioada 18-25.03.2024

Prin specificul activității sale, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București este una dintre instituțiile care acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

 Astfel, în conformitate cu prevederile Legii nr. 143 din 2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri,cu modificările și completările ulterioare, jandarmii au întocmit 40 de acte de sesizare a organelor de urmărire penală, ocazie cu care au fost depistaţi 41 de autori.

Înparalel, în cadrul activităților educativ-preventive organizate de unitatea noastră la instituțiile de învățământ din municipiul București, a fost abordat cu prioritate subiectul referitor la consumul de substanțe interzise în rândul minorilor și au fost prezentate pericolele la care aceștia se expun, în intervalul de referință fiind desfășurate 12 activități educativ-preventive, la care au participat peste 290 de elevi.

Și cu această ocazie, transmitem un semnal de alarmă cu privire la faptul că drogurile constituie un real pericol pentru viața și sănătatea tuturor persoanelor.

* * *

O altă prioritate pentru Jandarmeria Capitalei este cea legată de prevenirea violenței în sport.

Pe această linie, pe lângă activitățile educativ-preventive, au fost desfășurate acțiuni de combatere a manifestărilor huliganice pe timpul meciurilor de fotbal, ocazie cu care a fost constatată o infracțiune cu un autor și au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.600 de lei.

Suplimentar, 3 persoane au primit sancţiunea contravenţională complementară de interzicere a accesului la competiţiile şi jocurile sportive pe o perioadă de 6 luni.

În același context, unui organizator de competiție sportivă i-a fost aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment, iar o societate de pază și protecție responsabilă cu ordinea interioară pe stadioane a primit o sancţiune contravenţională în valoare de 2.000 de lei.

În final, ne adresăm tuturor suporterilor, organizatorilor și societăţilor de pază și protecție pentru a le reaminti despre importanța respectării cadrului legal în vigoare, astfel încât competițiile sportive să se desfășoare într-un climat de siguranţă, iar toți spectatorii să se poată bucura de fotbal și să păstreze amintirea unui spectacol al respectului și al fair-play-ului.

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Misiuni de asistență medicală: 1.674. Citiți aici

28 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.022 evenimente gestionate de efectivele MAI. Citiți aici

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut