PERCHEZIȚII LA PERSOANE CERCETATE PENTRU TRAFIC DE DROGURI

La data de 28 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călărași, au efectuat 10 percheziții, în municipiul București și județul Ilfov, la locuințele unor persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse cu efecte psihoactive și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Cercetările efectuate în cauză au relevat că, în luna iulie 2023, trei dintre persoanele în cauză ar fi inițiat și constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat și a patra persoană, toate acționând (până în luna martie 2024), în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de drogurilor de risc și mare risc.

Din probele administrate a reieșit că persoanele cercetate ar fi comercializat, în mod repetat, diferite cantități de droguri din categoriile menționate, către consumatori, din municipiul București și județul Călărași, selectând clienții prin utilizarea unor aplicații online.

Pentru a elimina riscul descoperirii activității infracționale, membri grupului ar fi închiriat, în regim hotelier, mai multe apartamente, amplasate într-o zonă adiacentă unui complex studențesc din București, în care ar fi depozitat ori realizat tranzacțiile cu substanțele interzise.

De asemenea, persoanele cercetate ar fi atras în grupul infracțional și minori, iar pentru fiecare membru ar fi stabilit sarcini distincte, respectiv aprovizionarea cu droguri, vânzarea către clienți sau asigurarea pazei.

Au fost puse în aplicare 10 mandate de percheziție în municipiul București și județul Ilfov, fiind descoperite și ridicate 700 de grame de canabis, 80 de timbre LSD, 10 grame de cocaină, 10 grame de ketamină, 70 de grame substanță cristalină (2-CMC), 5 cântare electronice de precizie, 15 telefoane mobile, 25.000 de lei, precum și alte mijloace de probă.

La data de 29 martie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călărași au dispus reținerea a 4 persoane, pentru 24 de ore și măsura controlului judiciar, față de alte 3 persoane.

Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Călărași a dispus arestarea preventivă a celor 4 persoane reținute inițial, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române și Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut