Acțiuni în zona aeroporturilor, pentru verificarea transportului de persoane

La data de 13 mai a.c., Direcția de Poliție Transporturi a organizat o acţiune de control privind legalitatea desfășurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” și în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor civile din România.

În cadrul acțiunii, au fost verificate 198 de autovehicule, au fost legitimate 314 persoane, fiind aplicate 71 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.090 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 21 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, 47 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice și 3 la alte acte normative.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și au fost reținute 2 plăcuțe de înmatriculare.

Exemple:

1. La data de 13 mai 2024, ora 12.50, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internațional Craiova.

În urma verificărilor efectuate, împreună cu specialiști R.A.R., s-a constatat faptul că autoturismul emană noxe peste limita legală admisă, fapt pentru care acesta a fost sancționat contravențional, conform O.U.G. nr. 195/2002 republicată privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 825 de lei.

2. La data de 13 mai 2024, ora 13.15, polițiștii Biroului de Poliție Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un autoturism, în zona Aeroportului Internațional Craiova, care, la finalul cursei, nu a eliberat bon fiscal pentru contravaloarea prestației efectuate.

Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu amendă de 500 de lei.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut