Percheziții într-un caz de comerț ilegal cu tutun

Astăzi, 28 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Mureș, pentru documentarea unor activități infracționale prevăzute de Codul Fiscal.

Din cercetările polițiștilor a reieșit faptul că, în perioada 2021 – 2023, două persoane fizice, din județul Mureș, ar fi deținut și comercializat 774 de kilograme de tutun uscat și mărunțit, prin 446 de operațiuni de expediere către diverși cumpărători, în afara antrepozitului fiscal.

Prin faptele săvârșite, ar fi fost cauzat un prejudiciu estimat, până în prezent, la aproximativ 415.000 de lei.

În urma celor trei percheziții, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri și înscrisuri de interes în cauză, în legătură cu activitatea infracțională.

Activitățile specifice continuă, sub supravegherea unității de parchet competente, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

La activități au participat luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Mureș, polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Mureș și doi auditori de justiție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut