Percheziții într-un caz de spălarea banilor, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și constituire de grup infracțional organizat

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, la data de 29 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Timiș, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară.

Activitățile s-au desfășurat în județele Timiș, Arad, Hunedoara și Giurgiu, cîntr-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de spălarea banilor, înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, precum și grup infracțional organizat.

În fapt, mai multe persoane ar fi constituit un grup specializat pe inducerea în eroare a mai multor persoane, în vederea dobândirii de beneficii materiale însemnate, iar sumele de bani astfel obținute ar fi fost transferate către diferite persoane, ce aveau rolul de a sprijini gruparea, în sensul disimulării sumelor de bani provenite din infracțiuni, sub forma mai multor tranzacții bancare între conturile personale sau conturi controlate de aceștia.

În vederea documentării întregii activități infracționale, perchezițiile au avut drept scop identificarea de înscrisuri, medii de stocare, documente, instrumente de plată electronice, precum și orice alte mijloace de probă privitoare la efectuarea de operațiuni bancare ilegale, respectiv a pierderii trasabilității și a albirii unor sume însemnate de bani provenite din comiterea unor fapte ilicite.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri, 14 telefoane mobile, 2 laptopuri, 3 tablete electronice, precum și 25 de carduri bancare.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut