Șapte percheziții domiciliare, în domeniul silvic

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Biroului Silvic – Serviciului de Ordine Publică Maramureș, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, au efectuat șapte percheziții domiciliare în Săpânța, vizate fiind patru persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, folosirea dispozitivelor speciale de marcat cu nerespectarea reglementărilor specifice, fals intelectual și uz de fals.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, persoanele bănuite de comiterea faptelor ar fi atestat în fals documente întocmite, date nereale cu privire la volumul arborilor marcați, prin consemnarea unor diametre mai mici decât în realitate, precum și prin consemnarea unui număr mai mic de arbori marcați în vederea exploatării acestora.
Prin comiterea faptelor, a fost menționați, în plus, un volum de 1.032,95 mc masă lemnoasă  exploatată, fiind creat un prejudiciu de 169.403 de lei.
În urma activităților specifice rezultate în urma percheziției, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și documentarea întregii activități infracționale mai multe înscrisuri și medii de stocare.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul tehnicienilor criminaliști și luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut