Percheziții domiciliare la persoane bănuite de infracțiuni silvice

În această dimineată, 30 mai a.c., în cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Ordine Publică, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 5 agenți economici, precum și la sediile a două ocoale silvice, din județul Brașov.

Perchezițiile sunt puse în executare într-un dosar penal, în care sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea infracțiunilor de furtul de arbori care au fost tăiați din păduri, fals informatic, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual și omisiunea sesizării.

În activitățile desfășurate sunt angrenați polițiști și lucrători din domeniul silvic.

La finalul perchezițiilor vor fi conduse la sediul unității de poliție 11 persoane.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 85% din testele efectuate preliminar cu aparatul DrugTest Dräger 5000 au fost confirmate. Citiți aici

Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție. Detalii aici

28.538 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale. Detalii aici 

30 de persoane salvate de angajații MAI. Detalii aici

6.024 de evenimente la care s-a intervenit operativ. Detalii aici 

Sari la conținut