Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, felicită Direcția Generală Anticorupție și Direcția Generală pentru Protecție Internă din cadrul MAI pentru activitatea desfășurată și reafirmă angajamentul instituției pentru toleranță zero la corupție

În legătură cu ancheta prin care se investighează posibila implicare a unor ofițeri MAI într-o rețea de trafic de migranți operând pe teritoriul României, Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a precizat următoarele:

„Aș vrea să vă informez faptul că această operațiune a fost inițiată de către Direcția Generală Anticorupție a Ministerului Afacerilor Interne și se încadrează în politica mea și a Ministerului Afacerilor Interne, de toleranță zero la corupție și de curățenie generală în toate structurile. Sigur că mai departe, colegii de la Direcția Generală Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne au cooperat și au lucrat cu DGPI, cu instituțiile Parchetului, cu care, de altfel, colaborează foarte bine în mai multe dosare. Și acest semnal este unul care să arate tuturor că nu facem rabat de la niciun fel de exigență față de integritatea în exercitarea funcțiilor publice.”

În contextul impactului acestui dosar asupra imaginii României în dosarul Schengen, ministrul Cătălin Predoiu a subliniat:

„În primul rând, această acțiune demonstrează faptul că nu tolerăm niciun caz de corupție, indiferent unde îl identificăm prin structurile specializate ale MAI, respectiv DGA și DGPI. Este ceea ce așteaptă cetățenii români și partenerii externi ai României. Este ceea ce așteptăm și noi de la partenerii europeni din alte state membre ale Uniunii Europene, care sunt supuse presiunii migrației ilegale, toleranță zero la corupție în toată Europa, combaterea energică a migrației ilegale în toate țările europene. Aceste acțiuni trebuie coroborate și cu cifrele statistice privind migrația ilegală. În ultimul an, România a coborât, prin eforturile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, Poliția Română și alte structuri DGA și DGPI, care colaborează cu alte structuri ale statului, cifra de migrație ilegală cu 73 la sută. În ultimul an, migrația ilegală la frontierele României a coborât cu 73 la sută. Este o performanță pe care ne sprijinim eforturile în dosarul Schengen.”

Referitor la șansele României de a fi integrată complet în spațiul Schengen până la sfârșitul acestui an, ministrul a afirmat:

„Nu există săptămână să nu avem acțiuni de sprijin ale acestui dosar prin Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul de Externe, alte structuri ale statului. Luptăm pentru Schengen în fiecare zi. Și obiectivul nostru este 2024, într-adevăr, dar aceasta depinde de o decizie politică la nivel european. Noi ne luptăm pentru ea. De la Președinte până la Prim Ministru, ministru de interne, ministru de externe, parlamentari și europarlamentari, toată lumea luptă pentru Schengen. Vă asigur de acest lucru.”

Ministerul Afacerilor Interne își reafirmă angajamentul față de transparență, integritate și colaborare internațională pentru a asigura securitatea și stabilitatea la frontierele României, contribuind astfel la obiectivul de integrare în spațiul Schengen.

***

 

Ministerul Afacerilor Interne acționează pentru protejarea drepturilor și a libertăților fundamentale ale omului, apărarea proprietății publice și private, protecția civilă și gestionarea situațiilor de urgență, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, respectarea regimului juridic la frontierele de stat, gestionarea statutului juridic al străinilor și îndeplinirea altor atribuții potrivit legii.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut