Acțiuni ale polițiștilor, pentru combaterea pescuitului ilegal

În perioada 17 – 21 iunie 2024, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu cei ai Serviciului de Poliție Delta Dunării și în colaborare cu inspectori piscicoli din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat acțiuni de control pe linia verificării  legalității activităților de pescuit comercial, deținere, transport și comercializare a peștelui, produselor și subproduselor din pește în Rezervația Biosferei Delta Dunării, în județele Tulcea și Constanța.

Astfel, în cadrul activităților au fost ridicate, în vederea confiscării, 101 unelte de pescuit, dintre care 94 de plase monofilament, 6 ohane de mare folosite la pescuitul sturionilor, un năvod, 64 de kilograme de pește confiscat, de diferite specii.

Au fost eliberate 128 de exemplare de pește, din speciile crap, somn si șalău și au fost efectuate controale la regimul pescuitului pe brațele fluviului Dunărea, în Rezervația Biosferei Delta Dunării și la Marea Neagră, fiind verificate 45 de ambarcațiuni de pescuit.

De asemenea, au fost constatate 2 infracțiuni, prevăzute și pedepsite de Legea nr. 176/2024 privind pescuitul și protecția resursei acvatice vii (pescuitul comercial al resurselor acvatice vii, fără autorizație și deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor).

Exemple:

  1. La data de 18 iunie 2024, pe lacul Sinoie, județul Constanta, polițiștii Direcției de Ordine Publică – Serviciul de Poliție Delta Dunării din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au depistat, în flagrant delict, 5 persoane, în timp ce pescuiau ilegal cu o unealtă neautorizată, de tip năvod.

Unealta de pescuit a fost ridicată, în vederea confiscării, iar peștele capturat a fost redat mediului natural.

În cauză a fost întocmit dosar penal.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

RAIL ACTION DAY–Active Shield. Detalii aici

Persoane dispărute sau urmărite, depistate de polițiști. Citiți mai mult

Cooperare polițienească pentru combaterea criminalității. Detalii aici

Update – percheziții domiciliare la persoane bănuite de înșelăciune și operațiuni financiare frauduloase – smishing. Detalii aici

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant, în ultimele 24 de ore, 207 autori de infracțiuni. Detalii aici

25 de persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

În cursul zilei de ieri, în aplicația eDAC, au fost efectuate peste 22.500 de verificări, detalii aici

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au reținut 637 de permise de conducere. Detalii aici

Sediu nou pentru polițiștii din Vama Veche. Detalii aici

Forțe suplimentare pe litoral pentru siguranța cetățenilor în sezonul estival 2024. Detalii aici

Sari la conținut