O persoană care a pretins și primit peste 42.000 euro pentru presupuse angajări, arestată preventiv

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș au efectuat acte de urmărire penală, la delegarea și sub coordonarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj – Biroul teritorial Baia Mare, într-o cauză penală privind comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată de către o persoană asupra căreia instanța a dispus măsura cercetării în stare de arest preventiv.

Astfel, conform cercetărilor, în perioada 15 septembrie 2023 – 10 iulie 2024, inculpata, direct sau prin intermediar, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane diferite sume de bani (în total 42.700 euro și 1.800 lei), pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra unor funcționari din conducerea unor instituții (Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, etc.).

În schimbul banilor primiți inculpata le-ar fi promis persoanelor respective că, ele sau rude ale acestora, vor fi angajate în cadrul instituțiilor respective.

Ieri, 11 iulie 2024, cea în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi a fost prezentată judecătorilor din cadrul Tribunalului Maramureș, care au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, formulată de procurorii anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Participarea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la dezbaterea ocazionată de Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Detalii aici

Peste 6 milioane de comprimate, cu o valoare de piață de aproximativ 12,5 milioane de euro, confiscate de polițiști și procurori

144 de infractori au fost prinși în flagrant de structurile operative ale MAI

Trafic restricționat pe A 2 București-Constanța, detalii aici

Sari la conținut