Peste 120.000 țigarete descoperite de polițiștii de frontieră români și bulgari, în PTF Calafat Vidin

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui autocamion cantitatea totală de 128.800 de tigarete ( 6.440 pachete de tigări), în valoare de aproximativ 148.000 lei.

În data de 11.07.2024, în jurul orei 09.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 57 de ani, aflat la volanul unui autocamion, care transporta piese auto pe ruta Bulgaria-Marea Britanie.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit, în compartimentul de marfă şi în cabina autocamionului, cantitatea totală de 128.800 de tigarete (6.440 pachete de tigări), având aplicat timbru fiscal bulgăresc, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă.
Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 148.000 lei, a fost indisponibilizată de către poliţişti în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, faţă de şoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Au fost scoși din trafic, reprezentând un potențial pericol pentru ceilalți participanți, 607 conducători auto. Detalii aici

46 persoane salvate de angajații MAI în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 6.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Sari la conținut