Percheziții într-un dosar ce vizează infracțiuni de furt și corupție

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au pus în executare 32 de mandate de percheziție domiciliară, emise de Tribunalul Sibiu, în municipiul Mediaș și localitățile învecinate, într-un dosar ce vizează săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv de luare și dare de mită.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că, în perioada martie – iulie 2024, un angajat al unei societăți de distribuție a energiei electrice, în schimbul unor sume de bani şi altor foloase necuvenite, primite cu titlu de mită, ar fi intervenit neautorizat asupra echipamentelor de măsurare a energiei electrice de la mai multe imobile din Mediaş, Copşa Mică, Bazna, Biertan, Dârlos, Nemşa, în scopul diminuării valorilor de consum înregistrate de contor.

În cursul zilei de ieri, 16 iulie, ca urmare a obţinerii autorizărilor de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu au efectuat percheziţii la 32 de locaţii din municipiul Mediaş şi localităţile învecinate și au pus în aplicare 23 de mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat 42.000 de lei și 3.890 de euro, precum și mai multe telefoane mobile.

La sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au fost conduse și audiate 17 persoane, iar, față de 3 dintre acestea, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu, respectiv 3 bărbați, de 45 și 49 de ani, domiciliați în municipiul Mediaș.

Cele 3 persoane reținute vor fi prezentate astăzi instanței de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

În continuare sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, complicitate la furt, faţă de un funcţionar, respectiv cu privire la infracţiunile de dare de mită şi furt, faţă de mai multe persoane, beneficiari ai serviciilor de furnizare energie electrică.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul de Ordine Publică, Biroul Investigaţii Criminale, luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Alba şi Sibiu.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Aproape 32.000 de verificări efectuate cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, citește mai mult aici

15 persoane salvate în ultimele 24 de ore, detalii aici

Efectivele MAI au prins în flagrant 129 de autori de infracțiuni într-o singură zi, detalii aici

Mesajele transmise de Comisarul European pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, si de Ambasadorul Odor Balint, Reprezentant permanent al Ungariei la Uniunea Europeană ca urmare a deciziei din COREPER privind accederea României în Spațiul Schengen cu frontierele terestre începând cu 1 ianuarie 2025, detalii aici

Întrevederea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, cu delegația Frontex condusă de Hans Leijtens, director executiv al Agenției. Detalii aici

Sari la conținut