Peste 21 de kilograme de droguri, descoperite de polițiști și procurori

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, au documentat activitatea infracțională a unei persoane, cercetată pentru trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 22 iulie a.c., aceasta a fost prinsă în flagrant delict, în municipiul Cluj-Napoca, în timp ce ar fi comercializat aproximativ 1 kilogram de cristal (3-CMC, drog de mare risc).

Ulterior, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la locuința persoanei în cauză, fiind descoperite și ridicate peste 16,5 kilograme de canabis (drog de risc), ambalate în mai multe pungi vidate și aproximativ 3,8 kilograme de drog de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), un grinder și un cântar de precizie, un aparat de vidat, obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.

În cursul zilei de 22 iulie 2024, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureș au dispus reținerea persoanei în cauză, iar astăzi, 23 iulie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mureș cu propunere de arestare preventivă a acesteia,  pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Peste 21 de kilograme de droguri, descoperite de polițiști și procurori. Detalii aici

Peste 1.600 de misiuni de asistență medicală în ultimele 24 de ore

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

1.027 de posibile infracțiuni au fost semnalate

Pentru protejarea cetățenilor, efectivele MAI au intervenit la 5.458 de evenimente.

Intervenția ministrului Afacerilor interne, Cătălin Predoiu, la Euronews România, în urma reuniunii informale JAI de la Budapesta. Detalii aici

Sari la conținut