Trafic intens la graniţa cu Bulgaria

Având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi cetăţeni români se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic pe perioada weekendului, în special la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire din țară.
În acest sens, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ.
Reamintim faptul că, pe Podul Prieteniei dintre Ruse și Giurgiu, circulația se desfășoară alternativ pe o singură bandă, în sistem semaforizat, sens în care preconizăm o creștere a timpilor de așteptare în PTF Giurgiu-Ruse. De menționat este faptul că aceste valori sunt determinate de numărul mare de mijloace de transport care așteaptă la semaforul montat pe Podul Prieteniei, nu la controlul de frontieră, sens în care recomandăm participanților la traficul transfrontalier să utilizeze aplicația Trafic On-line care prezintă o medie a timpului de așteptare în punctele de trecere și utilizarea celorlalte puncte de trecere a frontierei deschise în regim internațional de la granița cu Republica Bulgaria, după cum urmează:
* pe raza județului Dolj: PTF Calafat și PTF Bechet (BAC);
* pe raza județului Teleorman: PTF Zimnicea (BAC), PTF Turnu Măgurele (BAC);
* pe raza județului Călărași: PTF Călărași (BAC);
* pe raza județului Constanța: PTF Vama Veche, PTF Ostrov, PTF Negru Vodă, PTF Lipnița și PTF Dobromir pentru autoturisme cu greutate admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

Începând cu data de 01 august 2024, în PTF Zimnicea, va fi pus în exploatare un al doilea ferry-boat. Navele vor efectua curse în tandem (Svishtov-Zimnicea), în intervalul orar 08:00-19:00.
Totodată, menționăm faptul că, în data de 25.07.2024, Centrul Comun de Contact a informat ITPF Giurgiu despre faptul că pe Podul Prieteniei este permisă trecerea vehiculelor cu lățimea maximă de 2,75 m, iar masa maximă autorizată a autovehiculului și încărcăturii fiind până la 60 tone, sens în care autovehiculele agabaritice NU pot trece.

Întrucât în această perioadă se înregistrează temperaturi ridicate la nivelul întregii ţări, iar traficul prin punctul de frontieră este unul foarte ridicat, în PTF Giurgiu funcționează un punct de prim ajutor unde paramedici din cadrul ISU Giurgiu sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate, în caz de nevoie.
Alte recomandări utile care pot contribui la scurtarea timpului de control şi implicit la fluidizarea traficului:
– pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, inclusiv documentele necesare minorilor la ieşirea din ţară;
– verificarea condiţiilor de călătorie;
-consultarea aplicaţiei Trafic On-line, de pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o estimare a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

1.495 misiuni de asistență medicală, în ultimele 24 de ore. Citiți aici

23 persoane salvate de angajații MAI. Citiți aici

Aproape 600 de șoferi au fost scoși din trafic, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Trafic intens la graniţa cu Bulgaria. Detalii aici

Percheziții domiciliare, într-un dosar de criptomonede transferate ilegal, cu un prejudiciu de milioane de dolari

Rezultatele înregistrate la frontieră în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Bilanțul misiunilor pompierilor desfășurate de salvatori în ultimele 24 de ore. Detalii aici

Peste 28.000 de verificări au fost efectuate cu aplicația eDAC

Aproape 5.000 de intervenții ale angajaților MAI, pentru siguranța cetățenilor, în ultimele 24 de ore

Sari la conținut