Ministerul Afacerilor Interne participă cu efective la exercițiul de mobilizare MOBEX PH-DB-24

Ministerul Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale din județele Prahova și Dâmbovița, participă, începând de astăzi, 2 septembrie 2024, și până la data de 7 septembrie a.c., la exercițiul MOBEX PH-DB-24.

Exercițiile de tip MOBEX sunt desfășurate pe timp de pace, fiind planificate și organizate periodic în scopul verificării stadiului pregătirii populației pentru apărare.

Ministerul Afacerilor Interne participă la toate exercițiile de acest tip, în cooperare cu structurile de specialitate din Ministerul Apărării Naționale, Serviciul Român de Informații, Serviciul pentru Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

Exercițiul a debutat prin transmiterea ordinului de mobilizare a rezerviștilor urmând ca, 3.015 de persoane din Prahova și 3.075 din Dâmbovița (total 6.090) să se prezinte la unitățile MAI, MApN, SRI și STS participante.

Astfel, din totalul rezerviștilor anunțați, la unitățile structurilor teritoriale ale MAI sunt planificați a se prezenta 1.448 de rezerviști, din care 1.269 domiciliați în județul Prahova, respectiv 179 domiciliați în județul Dâmbovița.

Structurile teritoriale ale MAI participante la acest exercițiu sunt: Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, Inspectoratul Județean de Jandarmi Prahova, Gruparea de Jandarmi Mobilă Ploiești, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița.

De asemenea, la nivel central MAI participă cu efective din cadrul Direcției Generale Management Operațional, Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Informații de backgroud:

Exercițiile MOBEX sunt planificate și organizate în mod regulat în toate județele țării. Acestea se desfășoară pe baza unor planuri detaliate care sunt aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării cu un an înainte de punerea lor în aplicare. Planificarea acestor exerciții implică o analiză a necesităților operative și a resurselor disponibile, asigurând astfel o pregătire adecvată pentru desfășurarea lor în condiții optime.

Acest tip de exerciții au drept scop principal evaluarea capacității unităților militare de a completa cu efective și materiale necesare în situații de criză. În același timp, aceste exerciții facilitează instruirea specializată pentru fiecare armă, asigurând că personalul este pregătit pentru diverse scenarii operaționale.

De asemenea, un alt obiectiv important, este consolidarea și coeziunii dintre militarii activi și rezerviști, promovând astfel un climat de colaborare și eficiență în cadrul structurilor de apărare.


Alte articole:
ULTIMA
ORĂ

Candidații care și-au depus cererile de înscriere la școlile postliceale ale MAI trebuie să își completeze dosarul de recrutare până la 24 octombrie 2024. Detalii aici

Efectivele MAI au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 4.460 evenimente. Detalii aici

152 de autori de infracțiuni prinși în flagrant, în ultimele 24 de ore. Detalii aici

636 de conducători auto scoși din trafic pentru că reprezentau un potențial pericol pentru ceilalți participanți. Detalii aici

Participarea ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la emisiunea „În fața națiunii”, Antena 3. Detalii aici

Sari la conținut